Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Sang sense por

La baixa laboral per a regles incapacitants és un reconeixement de la singularitat i la complexitat de la menstruació

1
Es llegeix en minuts
Sang sense por

No et preocupis, nena. El temps de llegendes i foscor ja s’ha acabat. Sagnaràs, cada mes, perquè el teu cos és capaç de transformar-se d’una manera que la ciència-ficció encara no ha tractat com hauria de fer. Tampoc la medicina, s’ha de reconèixer. Ara s’està posant al dia, però l’estigma encara pesa. Sagnaràs i això no et tornarà impura. Sagnaràs i serà la constatació de la profunda complexitat del teu cos. ¿Més feble, dius? ¿Hi ha alguna cosa que requereixi més fortalesa que ser capaç de preparar el teu ventre per gestar i parir un nou ser

La baixa laboral per a regles incapacitants no només normalitza el que hauria d’estar fora de discussió: un dolor incompatible amb una vida normal, també amb la feina. Sinó que també és un reconeixement de la singularitat i la complexitat de la menstruació. Ja sabem que aquesta sang no és vergonyant, tampoc ho és el dolor extrem que algunes dones pateixen. Si ens ho callem per por de la discriminació estem practicant-la per pura covardia i temor de les represàlies. El dolor incapacitant existeix, i el mercat laboral ha de reconèixer-lo. La igualtat no passa per uniformar sense reconèixer ni adaptar-se a les singularitats. No et preocupis, nena. Sagnaràs i no hauràs de callar la teva sang.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Temes:

Govern