Apunt

Esperant Nissan

El nerviosisme comença a imperar entre els extreballadors del grup japonès, que veuen que no s’acaba de resoldre amb celeritat la seva recol·locació

1
Es llegeix en minuts
Esperant Nissan

No és gens estrany que aquesta setmana s’hagin manifestat davant la Conselleria d’Empresa i davant la Delegació del Govern extreballadors de Nissan. No s’acaba de tancar la reindustrialització que es negocia al si de la comissió en què hi ha les parts implicades i les administracions, que van anunciar per a mitjans d’abril.

Després que Silence llancés un ultimàtum i amenacés de retirar-se d’aquesta carrera i optés per una altra ubicació per al seu nou vehicle elèctric, finalment la companyia controlada per Acciona ha tancat un preacord amb el comitè d’empresa per recol·locar al voltant d’un centenar de treballadors.

Malgrat la satisfacció mostrada pel conseller d’Empresa, Roger Torrent; i el mateix president Pere Aragonès, aquest pacte, que encara s’ha d’acabar de tancar, amb prou feines resol l’ocupació, ja que el compromís arriba a tot just el 10% de la plantilla. I el mateix passa amb l’empresa que, en teoria, ha d’encapçalar el ‘hub’ de mobilitat als terrenys que ocupava Nissan a la Zona Franca de Barcelona.

QEV, en el capital de la qual hi ha Enrique Bañuelos, protagonista de la caiguda d’Astroc, la primera immobiliària caiguda del sector immobiliari en la crisi del 2008, no farà més que acoblar models elèctrics procedents de la Xina.

Notícies relacionades

El cert és que el temps passa i es va consumint l’atur dels que es van quedar sense feina pel tancament de Nissan. No és estrany que es comenci a escampar el nerviosisme. El que sabem fins ara de la reindustrialització no acaba de convèncer o, com a mínim, no sembla que pugui cobrir una bona part de l’ocupació que cal rescatar.

La idea inicial era que la part industrial del projecte fos majoritari, però amb el transcurs dels mesos comença a guanyar adeptes l’opció que la logística ocupi més metres quadrats dels previstos. És una activitat també de futur i generadora d’ocupació. I això és del que es tracta. En tot cas, el temps passa i cal evitar tant sí com no que aquesta espera sigui per als treballadors com la d’aquest Godot de Samuel Beckett, que mai arriba.

Temes:

Nissan Empreses