Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Terres negres del patriarcat

L’últim informe de violència de gènere de l’Institut Nacional d’Estadística assenyala que els adolescents són el grup d’edat en què més ha augmentat el nombre de denunciats i de víctimes. Una dada que se suma a d’altres que alerten de la regressió

1
Es llegeix en minuts
Terres negres del patriarcat

¿Cap a on mireu? Tu, el de la motxilla. I tu, la dels cascos. O tu, el de l’‘skate’. No teniu ni 18 anys i la vostra mirada s’ha extraviat en un passat que injuriàvem. I amb quin ànim el vam trepitjar. Somiàvem que vosaltres ja no. Que creixeríeu d’una altra manera. Que els passos avançats ja no tenien retorn. De debò que ho crèiem. ¡Pam! Trencats els amarratges d’aquell pont fet de dolor i lluita. Adeu a les terres negres d’ahir. A les portes tancades, a les dones a les finestres i els carrers per a ells.  

L’últim informe de violència de gènere de l’Institut Nacional d’Estadística assenyala que els adolescents són el grup d’edat en què més ha augmentat el nombre de denunciats i de víctimes. Una dada que se suma a d’altres que alerten de la regressió. El masclisme vol enredar-se en els passos dels adolescents, captivar la seva mirada. El pont continua dempeus, i ara es recorre en dues direccions. ¿Com no hem sabut transmetre l’ànim per avançar? Felicitats als que ridiculitzen les reivindicacions feministes, als que disseminen el seu discurs d’odi, als que qüestionen els drets adquirits i lluitats, als que estigmatitzen les víctimes del patriarcat. Siguin les que siguin. Tornen les terres negres.  

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web