Àgora | Article de Montse Peña Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Infermeres per al futur

Necessitem més recolzament i reconeixement públic, polític i social per poder continuar avançant més, tant professionalment com laboralment, pel benestar i la salut global de tothom

3
Es llegeix en minuts
Infermeres per al futur

Celebrem aquest any el Dia Internacional de la Infermera quan encara persisteixen en la nostra memòria tots els moments viscuts durant la greu pandèmia de la covid-19. Ha sigut tal la gravetat del que ha passat en l’àmbit professional i personal que, malgrat que molts volen oblidar i girar full, les infermeres i infermers mirem al futur amb la prudència i cautela de qui sap bé les conseqüències d’una crisi sanitària com la que hem patit els últims dos anys.

Les infermeres i infermers celebrem el nostre dia mirant al futur com una oportunitat per al canvi, per millorar, per aprendre i rectificar i per treballar de manera conjunta amb l’objectiu final de consolidar i apuntalar la sanitat que tots i totes mereixem i necessitem.

Celebrem el nostre dia sabent que som un valor segur per garantir la salut, benestar i qualitat de vida del conjunt de la societat i que som un clar exemple d’esforç, dedicació i compromís a favor d’un bé comú, com és la millora de la salut, el benestar integral i la qualitat de vida de més de 47 milions de persones.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Volem pensar que abans de la pandèmia ja ningú ho dubtava però ara és irrefutable: les infermeres i infermers som pilar, referent i motor del nostre sistema sanitari. Som agents de salut, sí, però també de riquesa i progrés per a la nostra societat.

Per això, celebrem, un any més, el Dia Internacional de la Infermera posant en relleu la nostra feina, imprescindible i decisiva en la millora de la salut i benestar integral de les persones, proporcionant unes cures excel·lents basades en l’evidència científica, la investigació i l’experiència professional.

I ho farem sortint a reivindicar i mostrar, de manera unida i participativa, el que som i el que fem. També denunciem que les nostres condicions laborals i professionals han patit un important deteriorament en els últims anys, especialment durant la pandèmia de la covid-19.

Hem sentit molts compromisos i promeses per part del conjunt de les administracions públiques i partits polítics durant la pitjor part de la pandèmia, però la nostra situació, lamentablement, no ha millorat. Necessitem més recolzament i reconeixement públic, polític i social per continuar avançant més, tant professionalment com laboralment, pel benestar i la salut global de tots i totes.

És ara o mai. Ens trobem en un moment decisiu, després de dos anys de lluita contra la pandèmia del coronavirus, per desenvolupar totes les actuacions i mesures que permetin millorar l’atenció i cures que donem a les persones en els centres de salut, hospitals i altres centres sanitaris i sociosanitaris.

Només volem poder treballar amb prou mitjans i recursos en entorns segurs i saludables que ens permetin fer la nostra tasca sense sobrecàrrega, tensió i precarietat de condicions, que, al final, repercuteixen negativament en la nostra salut i seguretat i en la dels pacients.

Notícies relacionades

És veritat que estem cansats, saturats i desanimats, després de constatar que els nostres responsables públics i polítics ja s’han oblidat de tot el que van prometre per millorar la sanitat i les condicions professionals. Però també hem de dir que estem molt orgullosos de la nostra tasca assistencial i de cures abans i durant la pandèmia.

En el Dia Internacional de la Infermera 2022, les més de 300.000 infermeres i infermers del nostre país ho tenim molt clar. Necessitem ser més i tenir millors condicions de treball per aconseguir un futur saludable, sostenible, equitatiu, inclusiu i innovador.

Temes:

Infermeres