La foguera | Article de Juan Soto Ivars Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Depp vs Heard. Mireu com cremen les estrelles

Em sembla que tots dos estan disfrutant amb la seva desintegració, que s’agraden en l’atac i en el maltractament rebut

2
Es llegeix en minuts
Depp vs Heard. Mireu com cremen les estrelles

Johnny Depp i Amber Heard, dues estrelles, estan fent una llum depriment per a tota la galàxia. El propòsit de cadascú ja és difícil d’entendre. Em sembla que tots dos estan disfrutant amb la seva desintegració, que s’agraden en l’atac i en el maltractament rebut, que s’encoratgen davant l’àudio comprometedor que els posa l’advocat, gronxats per les càmeres. Els gestos es veuen cinematogràfics mentre se senten gravacions monstruoses del passat. Ella es mira les ungles amb indiferència fatal, ell s’aguanta el riure amb gest de galant pallasso. La pel·lícula més ruïnosa que s’ha rodat mai. 

Venen d’acusar-se mútuament de maltractament i d’intercanviar-se demandes milionàries. Prendre partit per un o una altra en aquesta piscina de bilis és un acte de fanatisme per a consumidors de televisió porqueria. Sembla evident que Heard va aprofitar les onades del #MeToo per destruir la reputació de Depp, que va ser expulsat de la indústria en el seu moment de glòria. Sembla evident que Depp no era un maltractador, almenys de la manera en què se’ls concep, com a bèsties unilaterals, sinó que el maltractament era recíproc, i més aviat físic en el cas de Heard contra l’exmarit. Però són fets intranscendents davant l’espectacle del judici per si mateix, davant la sospita que no saben separar-se.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Depp l’acusa de difamació perquè ella li va destruir la carrera. També de burilles apagades a la cara, d’ampolles trencades, de dits mutilats. Ella contraataca, era un borratxo i un ionqui, la dopava, li cridava, trencava coses. ¡Sort que no van tenir fills! Diuen que van ser un matrimoni infeliç des del principi, però la qüestió és que van estar 14 anys junts. Aquesta llarga Guerra Civil no va acabar en el divorci, sinó que es va perpetuar, i va omplir el futur de metàstasi. Hi ha parelles que no saben estar juntes ni separar-se. El divorci pot ser una extensió de la unió malsana. 

Són els amors sadomasoquistes. En conec uns quants. Parelles que sempre es parlen malament i que provoquen la vergonya dels amics en sopars en què es mastega la incomoditat i es beuen els retrets. ¿Qui no coneix un d’aquests matrimonis insuportables? ¿Qui no ha vist com s’avicien al desgrat? A l’odi de Depp i Heard hi reconec el mal amor, l’enganxament encallat en l’altre. ¿I nosaltres, per què mirem? ¿Què hi veiem? Les estrelles fan llum mentre es consumeixen a si mateixes. Fascinen. I a totes les parelles infelices les consola trobar-se amb una altra de pitjor.