Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Macron: Es busca dona madura

Aquesta foto del candidat descamisat sembla buscar la mobilització del vot femení, potser no el més jove, però sí el que mai recolzarà Le Pen

1
Es llegeix en minuts
Macron: Es busca dona madura

Em confesso atrapada pels pèls pectorals de Macron. La foto ha sigut un gran èxit. Aquesta actitud aparentment relaxada, somrient i descamisat, mostrant el que ràpidament va ser etiquetat de #PechoLobo a les xarxes. La imatge va ser obra de la seva fotògrafa personal. S’apunta a una intenció de proximitat per desmarcar-se de Le Pen. Ho dubto. Si esborrem les paraules i observem l’Instagram dels dos polítics veiem una senyora encantadora que sempre somriu, es passeja pels carrers i toca els ciutadans amb fruïció (especialment migrants, nens i gent gran). Macron és diferent, destil·la tensió en l’aproximació.  

I torno al pit de Macron. A aquesta fotografia que bé podria ser un anunci de perfum, un reportatge en el Vogue. No veig intenció de captar la major part de votants de Mélenchon. És evident que no va a la recerca del més reivindicatiu, menys de l’antisistema. Aquesta foto sembla buscar la mobilització del vot femení, potser no el més jove, però sí el que mai recolzarà Le Pen. M’imagino el ‘briefing’: captar dones madures demòcrates. Diumenge en sabrem el resultat. No hi ha dubte que l’home ha posat tota la carn a la graella. ¿Com ho jutjaríem si hagués sigut una dona? 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web