Article d’Ana Bernal-Triviño Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El Xokas El que els fa gràcia és un delicte

Fa anys que assenyalem com s’ha criat una generació que ha après que és divertit abusar de dones que han begut i tenen el seu consentiment anul·lat. O com cal emborratxar-les o drogar-les amb aquesta finalitat

1
Es llegeix en minuts
El Xokas El que els fa gràcia és un delicte

Aquesta setmana, El Xokas, ‘streamer’ amb gairebé tres milions de seguidors, va comentar com un amic seu s’aprofitava de les noies que estaven borratxes per lligar. El seu relat estava acompanyat de rialles i qualificacions de «crac» al seu amic. I a ell l’aplaudien molts dels seus seguidors

Fa anys que assenyalemcom s’ha criat una generació que ha après que és divertit abusar de dones que han begut i tenen el seu consentiment anul·lat. O com cal emborratxar-les o drogar-les amb aquesta finalitat. O com a les festes es considera que són «normals» les violacions grupals. Des de ‘La manada’ ho vam veure amb claredat. Almenys una part. L’altra continua sense acceptar que el que diuen és un de-lic-te. I que aquestes declaracions no inciten a la diversió, com tenen entès, sinó que es tracta d’un delicte recollit al Codi Penal, amb la pena corresponent.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Els «intel·lectuals» d’aquest tema ja van venir amb allò de sempre: que som estretes i que si hem de firmar un contracte per tenir sexe. Qui diu això ja revela quina classe de relacions ha tingut. I que viu en la cultura de la violació. Jo, a tots aquests, els portaria a un centre de recuperació de dones víctimes de violència sexual. Sense sortir d’allà, escoltant testimonis d’aquestes dones una vegada i una altra. Això en lloc de veure tant porno violent que els fregeixen les neurones.

Després del debat va venir el moment victimista, dient que les paraules s’havien malinterpretat. I llavors es va obrir el meló de l’assetjament que havia rebut a Internet per les seves paraules i de la cura de la salut mental. ¿I què passa amb la nostra salut mental? Amb la nostra alerta o intranquil·litat que ens emborratxin i abusin de nosaltres, sense posar-se ni un minut a la nostra pell. Som nosaltres les que patim més violència i assetjament, ‘online’ i fora. I perquè les més afectades són aquelles a qui se’ls ha regirat l’estómac revivint, amb les paraules del Xokas i de tants altres, el que van patir. Ja n’hi ha prou d’utilitzar un tema tan seriós com la salut mental per ocultar el masclisme i no assumir que el que els fa tanta gràcia és un delicte.