Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Trencar la crisàlide

1
Es llegeix en minuts
Trencar la crisàlide

En menys de 10 dies ens alliberarem de la mascareta a l’interior. I el ritme de la vida es recupera al carrer. I és primavera. La crisàlide que ens va recobrir durant la pandèmia es va aprimant, tornant-se més transparent. Sembla que, en un moviment més, ens podrem alliberar d’aquesta membrana trista. Però no sempre és fàcil.

Els trastorns de salut mental infantil i juvenil s’han incrementat de forma inassumible. Les xifres són terribles, en especial les del comportament suïcida. No podem entrar a l’habitació del nen, l’adolescent, el jove amb problemes, però sí redoblar l’esforç per ajudar-los a obrir aquesta porta. Per descomptat, incrementant l’ajuda professional, però també oferint més activitats per rescatar-los del seu ostracisme. Sovint, es criminalitza l’ús de les pantalles, però potser no es dedica el mateix ànim a assenyalar l’escassetat d’alternatives. Multiplicar i fer més accessibles les activitats lúdiques, esportives i culturals pot ajudar a esquinçar la crisàlide. Totes les institucions, totes, poden estar implicades en l’esforç. Pocs objectius són tan urgents. És primavera, ens acomiadem de la mascareta, que el ritme de la vida arribi a tothom.