Apunt

Urnes al Cercle d’Economia

L’entitat es veu abocada a escollir entre almenys dos candidats per primera vegada en 64 anys

1
Es llegeix en minuts
Pedro Sánchez y Faus en el cercle d’economia

Pedro Sánchez y Faus en el cercle d’economia / Ferran Nadeu (EPC)

Al Cercle d’Economia estan a punt de trencar amb la tradició. Sempre hi ha hagut un sol candidat de consens per presidir l’entitat a proposta de la mateixa junta directiva sortint de la qual, a més, solia formar part.

En aquesta ocasió, són dues les persones de prestigi que opten a rellevar en el càrrec Javier Faus: l’exconseller delegat del Banc Sabadell i president del patronat de Esade; Jaume Guardiola, que és a més membre de la junta directiva actual actual; i la presidenta de la fundació Tanja i de Trea Capital Partners, Rosa Cañadas, que va formar part de les juntes del Cercle amb Antón Costas, Josep Piqué i Salvador Alemany com a presidents.

Els intents que forgessin una candidatura única per dirigir aquest prestigiós fòrum d’opinió que aglutina una representació transversal de la societat civil, han fracassat i tot apunta que per primera vegada en 64 anys els prop de 1.300 socis de l’organització hauran d’escollir almenys entre dues opcions. Hi haurà, per tant, aquesta disputa electoral que sempre s’ha intentat evitar.

Notícies relacionades

Ni tan sols hi ha unanimitat en el que podria considerar-se el ‘senat’ de l’entitat, integrat per expresidents, que solien donar el vistiplau al candidat. Al desembre es va recuperar la tradició de reunir-los per obrir el procés electoral. Llavors, la junta directiva presidida per Faus, que estarà en el càrrec fins a la tradicional reunió anual del 4 al 6 de maig, va proposar Guardiola, però el ‘senat’ el va instar a buscar el consens amb l’altra aspirant i, si no, posar les urnes.

L’intent va fracassar. I tant Guardiola com Cañadas, que en cas de guanyar seria la primera dona al capdavant del Cercle, han començat a moure’s per obtenir suports, en una espècie de soterrada campanya electoral. Per rellevar Faus, per tant, que a l’inici del seu mandat va mantenir una picabaralla amb expresidents i socis pel seu estil de gestió, una cosa que després es va calmar, sembla que finalment caldrà votar i elegir. De fet, res de què preocupar-se.