Article de Núria Iceta Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

‘Objectiu Paki’

Ja sigui un llibre, una pel·lícula, un concert, una obra de teatre, un programa de televisió, si no aconsegueixes que es faci un lloc enmig del soroll comunicatiu sembla que no existeixi

1
Es llegeix en minuts
‘Objectiu Paki’

“El que no es veu no existeix?” Li plantejava l’altre dia aquesta pregunta a un amic editor. La comunicació, la visibilitat, ja és part indestriable de la feina de qualsevol editor de continguts, en el format que sigui. Ja sigui un llibre, una pel·lícula, un concert, una obra de teatre, un programa de televisió, si no aconsegueixes que es faci un lloc enmig del soroll comunicatiu sembla que no existeix. Les maquinàries comunicatives són molt desiguals, així com el misteri últim de perquè alguna cosa cau en gràcia abans que una altra... pots estar en boca de tothom o passar desapercebut.

Notícies relacionades

Dissabte a la nit vaig descobrir un programa de televisió, ‘Objectiu Paki’. Amb aquest nom podríeu pensar que és una broma, però no ho és, és un 'talent show' digníssim de la televisió local de Cardedeu. Ara que tothom està tan entusiasmat amb 'Eufòria', us convido a que també seguiu a La Paki (el nom del Casal de Joves impulsor del concurs, que pren el nom de la Vil·la Paquita del poble). Després d’un 'casting' per a joves entre 13 i 20 anys els 10 finalistes de les dues temporades han pogut actuar en la televisió local i tenir una projecció a través de les emissores de La Xarxa.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Evidentment no podem comparar els recursos de la Televisió de Cardedeu (la primera televisió local de l’Estat, nascuda el 1980, una emissora comunitària que sobreviu gràcies a les aportacions dels socis i el treball dels voluntaris) i els que dedica TV3 (una empresa pública que depèn de la Generalitat de Catalunya) a 'Eufòria'. No pretenc fer-ho ni desmerèixer un o altre projecte. La distància entre la il·lusió dels concursants o la professionalitat dels presentadors i del jurat, la voluntat de donar el 100% a partir del que es té d’un i altre programa és pràcticament inexistent, i no guarda cap proporció amb els recursos destinats ni amb les audiències, és clar. Per això aquesta modesta columna es diu avui 'Objectiu Paki' i no 'Eufòria'. Visca la música, i llarga vida als continguts audiovisuals en català.