Article de Carles Francino Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Violència de gènere: Alerta per borrasca

Les idees tòxiques contaminen la convivència sense adonar-nos-en. Són com el verí. Un dia en una tertúlia algú diu que parlar de violència masclista estigmatitza els homes; ridícul

1
Es llegeix en minuts
Violència de gènere: Alerta per borrasca

David Cabezón / Europa Press

La pluja fina suposa un problema molt greu. Més del que sembla, perquè sense grans escarafalls et va calant fins als ossos. I quan ja tens el cabell xop i t’han arribat les gotes on l’esquena perd el seu cast nom i fins i tot els peus es poden haver mullat, llavors som candidats a la pulmonia. Una cosa semblant passa amb les idees tòxiques, que contaminen la convivència sense adonar-nos-en. Són com el verí. Un dia en una tertúlia algú diu que parlar de violència masclista estigmatitza els homes; ridícul. Un altre dia, en qualsevol xarxa social, es difon que hi ha un munt de denúncies falses d’agressions a dones; mentida. Trompeteria màxima quan s’inverteix la situació i, de forma excepcional, és una dona qui un dia es carrega la seva parella masculina; ¿no us ho dèiem? I després està la justícia, planteja un altre: ¿de debò hi ha d’haver una llei específica que abordi la violència d’homes contra dones? ¿No seria millor una altra llei que inclogués totes les violències que es produeixen al si de la família? D’acord.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Tot això són gotes, però, al contrari del que passava a ‘Blade Runner’, no desapareixen «com llàgrimes en la pluja», sinó que van calant. I calant. Estem en perill. Perquè construir costa un món, però per destruir només fa falta una mica de barbàrie. Putin ens ho confirma. Quan fa gairebé vint anys es va aprovar a Espanya la primera llei integral contra la violència de gènere, totes aquestes escombraries negacionistes del masclisme violent ja circulava, però ens semblava un simple plovisqueig. Avui, per desgràcia, s’ha convertit en una borrasca en tota regla, que avança impulsada per la ignominiosa rendició del Partit Popular davant les incendiàries i tramposes proclames de la ultradreta. Vots per drets. L’afany de poder no té límits. Ni vergonya.