Pros i contres / Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Immigració: Dolor i mort

En l’acord aparentment precipitat del Govern de Sánchez amb el Marroc també es troben els fils de sutura que pretenen tancar la frontera als immigrants. Però la desesperació sempre troba noves rutes

1
Es llegeix en minuts
Immigració: Dolor i mort

El crit desesperat dels ucraïnesos ressona als racons del món. L’eco de la gana arriba ja a les famèliques terres de Síria, l’Afganistan, el Iemen o Etiòpia. A la falta de subministraments de blat i oli de gira-sol se suma l’encariment del petroli. No arriben els aliments, s’aprofundeix en la fam. Com una filera de fitxes de dòmino, una peça n’empeny una altra. Davant la catàstrofe que es llença sobre ja múltiples catàstrofes, només quedarà l’intent desesperat de la fugida. Una crisi migratòria superlativa que se sumarà a les ja nombroses crisis migratòries. 

En l’acord aparentment precipitat del Govern de Sánchez amb el Marroc també es troben els fils de sutura que pretenen tancar la frontera a la immigració. Una frontera que el regne alauita ha convertit en el joc particular del seu cinisme. Però la desesperació sempre troba noves rutes. L’afany no defallirà, només es multiplicaran el dolor i la mort. ¿Podem permetre-ho? ¿Podem seguir sense un replantejament global del model econòmic i social sostenible i compartit? Que ningú s’enganyi. No és (només) solidaritat, sinó supervivència. Les peces del dòmino seguiran caient fins que no en quedi cap dreta.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web