Article de Mónica Vázquez Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

‘Red’, meravellosa i indispensable

La primera pel·lícula de Pixar dirigida, escrita i produïda per dones parla de l’adolescència femenina i ho fa sense complexos, sense edulcorar la traumàtica experiència que és ‘fer-se dona’ quan encara ets una nena

1
Es llegeix en minuts
‘Red’, meravellosa i indispensable

Disney+

Hi ha moltes raons per les quals busquem capbussar-nos en la ficció. De vegades necessitem evadir-nos, fugir del món i de nosaltres mateixos. I d’altres busquem justament el contrari, trobar-nos a nosaltres mateixos i explorar el món que ens envolta una mica més del que solem fer-ho. Sigui com sigui, sol ser fàcil trobar històries que representen la humanitat en tota la seva amplitud. Costa imaginar-se que en el dia d’avui, que vivim inundats de contingut i plataformes digitals que envaeixen les nostres cases amb catàlegs infinits, algú sigui capaç de sorprendre’ns explicant una història que explora una característica definitòria de la humanitat. I això és justament el que fa ‘Red’, la nova pel·lícula de Pixar per a Disney+. 

Notícies relacionades

Dirigida per Domee Shi, a qui vam conèixer especialment per dirigir el curt d’animació ‘Bao’, sent la primera dona a fer tal cosa a l’estudi Pixar, ‘Red’ trenca algunes de les barreres invisibles que constrenyen la realitat de les dones. ‘Red’, la primera pel·lícula de Pixar dirigida, escrita i produïda per dones, parla de l’adolescència femenina i ho fa sense complexos, sense embuts, sense intentar edulcorar la traumàtica experiència que és ‘fer-se dona’ quan encara ets una nena, com de complicat és acceptar un cos que sembla entossudit a boicotejar-te quan encara intentes aprendre l’art de complaure a tothom i encaixar en el petit calaix que la societat ha dissenyat per a tu. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

M’havia cansat d’esperar veure en la ficció una història que parlés d’un dels moments més difícils i estranys de la meva vida, i de la vida de la majoria dels humans al planeta. Tenir la regla per primera vegada és indescriptible, però ‘Red’, utilitzant l’al·legoria d’una nena convertint-se en un panda vermell a l’arribar a certa edat, fa un treball magnífic. Mei-Mei, la protagonista, es desperta un matí convertida en un enorme panda vermell i lluita contra el seu cos. El que abans era seu, ara li és aliè, contrari, enemic del que ella vol i creu que necessita. ‘Red’ parla de com de complicat és sobreviure a l’adolescència femenina, i com de necessari és que en parlem més. Entendridora, divertida, veraç i profunda, ‘Red’ és la meva nova pel·lícula de Pixar favorita.

Temes:

Disney+ Cine