Marc laboral Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Empresaris i salari mínim

No existeix cap evidència empírica que els anteriors increments hagin deteriorat l’ocupació

1
Es llegeix en minuts
Empresaris i salari mínim

Em costa entendre el rebuig de la CEOE a l’augment del salari mínim. S’argumenta que ja s’ha incrementat bastant en els últims anys i que, al fer-ho novament, es destruirà ocupació. No obstant, malgrat les alces anteriors, els 965 euros mensuals encara es trobaven lluny del mínim per a una supervivència digna i, al seu torn, no existeix cap evidència empírica que els increments hagin deteriorat l’ocupació. Però fins i tot assumint que l’augment tingués els seus costos, la qüestió és una altra, és entendre el moment que vivim.

Notícies relacionades

La raó per la qual milions de ciutadans no confien en el futur no és per temor de l’atur sinó perquè, sovint, treballar no garanteix uns mínims vitals. Una persona aturada sap que, amb perseverança, acabarà per trobar alguna feina. Però si treballant no surt del circuit del malviure, qualsevol esperança de futur s’esvaeix. I aquest és el drama, perquè una societat perd decència si treballar, en el que sigui, no és garantia d’aquest reconeixement a què tots aspirem. L’anomenat treballador pobre com a signe dels temps. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Tot això estar al darrere de l’arrelat malestar social, l’enfonsament de la política tradicional i l’auge dels populismes i, fins i tot, l’eclosió de patologies mentals i la baixíssima natalitat. En aquest context, tot i que tingui algun cost, el fonamental és traslladar a la societat el missatge que, des dels poders públics i encara més des de l’empresariat, s’és conscient de les condicions en què malviuen milions de treballadors. I de l’afany comú a alleujar aquesta deriva insostenible de la nostra economia. Però, a més, en aquest moment hauríem de ser conscients del valor simbòlic de fixar el salari mínim en 1.000 euros. Passar de les tres a les quatre xifres és una invitació a l’optimisme. Així m’ho expressen molts empresaris, aquells amb prou empatia per entendre el que representa malviure del salari mínim. Afortunadament, són majoria.