Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Maleït amor

L’enamorament apareix com el primer impuls que va conduir les joves fins a l’infern. Un suposat amor al qual es van bolcar des de la seva extrema vulnerabilitat

1
Es llegeix en minuts
Maleït amor

Policía Nacional

Tot en la trama criminal d’explotació sexual i tràfic de drogues recentment desarticulada a Madrid és esgarrifós. Que les deu víctimes alliberades en l’operació policial fossin menors i que cinc d’elles estiguessin sota la tutela autonòmica afegeixen més gravetat al cas. Més enllà de les conseqüències polítiques que s’han de derivar de la fallada monumental de la institució, més enllà del desastre reiterat i generalitzat del sistema de (des)protecció en la tutela de menors, hi ha qüestions més emocionals que resulten especialment doloroses. No per noves, sinó per massa antigues. 

L’enamorament apareix com el primer impuls que va conduir les noies fins a l’infern. Un suposat amor al qual es van bolcar des de la seva extrema vulnerabilitat, des del seu desemparament, sense armes per enfrontar-se a la seva toxicitat. Una necessitat desesperada de ser estimades va conduir les noies a la sordidesa més extrema. Esborrada la seva voluntat. El seu cos, la seva vida convertida en una mísera moneda de canvi. Tutelar un menor és molt més que cobrir les seves necessitats bàsiques. L’empara s’enfonsa si no hi ha un abordatge dels afectes. Llavors, s’obre la porta de tot allò dolent. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web