Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Un llit

El Govern balear ha presentat una reforma de la llei turística que obliga a instal·lar llits elevables als hotels. Amb això es pretén disminuir les nombroses patologies que pateixen les cambreres de pis

1
Es llegeix en minuts
Un llit

S’han deixat la pell, l’esquena, les articulacions i la veu mirant de lluitar contra la invisibilitat. El racó que habiten tots els que la societat considera fàcilment recanviables, irrellevants. Finalment, una mica de justícia. 

Un simple llit i, al darrere, una llarga lluita. El Govern balear ha presentat una reforma de la llei turística que, entre moltes altres mesures, obliga a instal·lar llits elevables als hotels de 4 i 5 estrelles. Amb això es pretén disminuir les nombroses patologies que pateixen les cambreres de pis, les anomenades ‘Kellys’. La situació d’aquestes treballadores ha sigut denunciada durant anys. La immensa majoria amb sous mísers i sense pagues extres, només els queda preparar les habitacions en temps rècord. Alçant matalassos i ajustant llençols pateixen nombroses patologies: túnel carpià, bursitis, «colze del tennista»… La reforma de la llei turística balear contempla molts més canvis de pes en l’aspecte laboral, mediambiental i social, però aquests llits elevats són el millor símbol. El reconeixement a unes dones que s’han resistit a ser enterrades entre els munts de residus que, dia rere dia, netegen per als turistes. S’han guanyat a pols la visibilitat. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web