Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Tremola, autònom

La reforma del sistema d’autònoms, amb la inflació disparada, resulta descoratjadora. Els autònoms habiten la precarietat

1
Es llegeix en minuts
Tremola, autònom

Juan Carlos Hidalgo / EFE

Vista la proposta del ministre Escrivá per reformar el sistema d’autònoms d’acord amb els ingressos reals. Vista. I encara tremolant. La idea és anar ajustant la quota mensual durant els pròxims nou anys. I així, arribar al 2031 amb les persones que guanyin menys de 600 euros al mes pagant 184 euros de quota (en comptes dels 294 actuals) i els que en guanyen més de 4.050, pagant-ne 1.267 euros. La tremolor sacseja les zones mitjanes de la taula. Tenint en compte que més del 80% dels autònoms abonen la quota mínima (294 euros), les persones que guanyin entre 1.300 i 1.500 euros, a partir del 2023 hauran de pagar 60 euros més que aquest any. El 2024, 123 euros més. El 2031, les persones que ingressin entre 1.700 i 1.900 euros pagaran 245 euros més que ara. I continua sumant. 

Fer aquests números amb la inflació disparada resulta descoratjador. Els autònoms habiten la precarietat. Dificultats per a tot. Aconseguir una hipoteca és una gesta. La idea de la jubilació provoca angoixa, ¿com poden estalviar si han d’abonar quotes més altes? Això per no parlar dels falsos autònoms, una realitat cada vegada més sagnant. Falta saber quines prestacions acompanyen la proposta. ¿No podien haver començat per comunicar-les? Si n’hi ha, és clar.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web