El sector del llibre Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

‘Habemus’ pla, sembla

L’anunci d’un pla de lectura de llarg recorregut sona com si des d’allà a dalt haguessin decidit prestar atenció al que demanem des de fa temps els llibreters, bibliotecaris i mestres

1
Es llegeix en minuts
‘Habemus’ pla, sembla

El Cap d’Any aquest aigualit, com que només érem tres a sopar a casa, vam decidir una mica sobre la marxa de pujar al mirador del bar Marcelino, al costat de l’escola del Bosc de Montjuïc, i sense mirar els mòbils, esperar que fos la mateixa ciutat que ens digués quan canviava l’any. Va ser fàcil d’endevinar: el que durant tota l’estona eren petards isolats, un aquí, un allà, va anar intensificant-se fins a convertir-se en una mena de mascletà improvisada: tot Barcelona va tremolar durant uns minuts que nosaltres vam aprofitar per saltar, abraçar-nos, obrir l’ampolla de cava que dúiem a la motxilla i brindar pel 2022.

Va ser maco començar l’any escoltant i intuint en comptes de seguir les instruccions i patint per no clavar el pas que marcava la pantalla d'una tele.

Un dia després, circulava per Twitter una entrevista a Joan Sala (director de l'editorial Comanegra i expresident de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana), qui explicava que hi ha la intenció d'encetar el que per fi sembla que serà un pla de lectura de llarg recorregut que vindrà proposat no només pels agents de la banda de Cultura que s’encarreguen d’aquestes coses habitualment, sinó també per gdeent de biblioteques i del Departament d’Educació.

Notícies relacionades

Amb la nostra particular revetlla al cap encara, vaig pensar que la notícia sonava com si també des d’allà a dalt haguessin decidit parar l'orella i escoltar el que fa temps demanem els llibreters, els bibliotecaris i els mestres. Sona una mica borratxo de la ‘vibra’ del moment, aquest pensament, ja ho sé: és com pensar que un dia la tele o el rellotge pararan l'orella i es posaran a marcar el temps segons el quual nosaltres, des del carrer, els fem arribar. A més, prou que ho sap tothom que treballa al sector –al carrer o als despatxos– que el que cal perquè un pla sigui efectiu és que sigui un pla, efectivament, abans que una campanya puntual.

Sí que crec, però, que el punt de partida sona millor que el de qualsevol altre pla que s’hagi fet fins ara. A veure.

Temes:

Llibres