APUNT

¿Car o barat? Depèn

1
Es llegeix en minuts
¿Car o barat? Depèn

VALENTÍ ENRICH

El fitxatge amb cert suspens de Ferran Torres pel Barça sembla d’entrada com un formidable negoci per al Manchester City. En menys d’un any i mig ha ingressat més del doble del que va pagar al València pel jugador i, en vista del festival golejador pel ‘Boxing Day’, pot prescindir de la seva aportació rematadora sense sentir-se desarmat precisament. Podem imaginar que aquests diners, els 55 milions més 10, seran reinvertits convenientment per fitxar el ‘9’ de talla mundial que elevi encara més les prestacions de la màquina de Pep Guardiola.

Torres, per 55 milions + 10, no pot considerar-se un fitxatge barat. Al contrari. A les negociacions, ha guanyat el City. Des d’aquesta insignificant columna s’alcen els braços victoriosos de Ferran Soriano i Txiki Begiristain sobre Mateo Alemany i Ferran Reverter per tal i com és el mercat europeu, boig pel cost zero. Però era molt difícil que el resultat fos un altre. Les ànsies del comprador eren superiors a les del venedor, i això condiciona sempre la licitació.

Una necessitat peremptòria

Dit això, resultaria precipitat desdenyar l’operació com un malbaratament o un terme similar. Acostumats com estàvem últimament en aquest club a contractacions pròpies de magnats impacients i capritxosos, superiors als 100 milions, el preu no ha sobresaltat ningú. 

Notícies relacionades

El valencià té només 21 anys i queden moltes temporades per avaluar el seu rendiment. ¿Qui sap si d’aquí un parell d’anys ens semblarà una excel·lent inversió, gairebé una ganga? Ofereix un perfil d’un davanter útil, important sense ser superestrella, beneficiat dels ensenyaments de Guardiola, i cobreix una necessitat peremptòria en atac.

Es pot confiar que el club té dissenyada la manera d’alleugerir la massa salarial per inscriure’l a LaLiga, i es pot preguntar-se si aquests 55 + 10 allunyen al Barça de la pugna pels futbolistes cridats a marcar època, tipus Haaland, si el crèdit de Goldman Sachs arriba per a tanta sumptuositat. Ho anirem veient. Aquest mercat d’hivern ni ha començat i promet entretenir com un ‘Boxing Day’.