Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Poder anar a Qatar, però sense besar-se

Serà molt bonic aquest Mundial de Qatar, que ja va néixer sota l’estigma de la corrupció i que es jugarà a més glòria de la hipocresia internacional

1
Es llegeix en minuts
Poder anar a Qatar, però sense besar-se

Fa uns anys, a Dubai, vaig poder comprovar com vivien els treballadors immigrants (la majoria nepalesos, indonesis o pakistanesos), en alguns dels barris allunyats dels fastuosos gratacels o també a redós de les grans construccions, en unes condicions infrahumanes. Són la base sobre la qual s’assenta l’eufòria immobiliària desorbitada dels Emirats. A Qatar, passa el mateix. 'The Guardian', ja fa mesos, va denunciar que, arran de les obres per al Mundial de futbol, havia comptabilitzat 6.500 treballadors morts. Això, sense comptar amb la vida miserable dels dos milions que pràcticament estan esclavitzats. Serà molt bonic, aquest Mundial que ja va néixer sota l’estigma de la corrupció i que es farà a major glòria de la hipocresia internacional.

Ara, a Qatar han dit que permetran que els homosexuals que hi viatgin poden estar segurs, sempre que no es besin ni s’abracin, «perquè som pudorosos i conservadors i s'ha de respectar-se la nostra cultura». Algunes veus progressistes ja han reclamat que Espanya hi jugui amb braçalets de l’arc de Sant Martí per demostrar el rebuig de l’homofòbia. Ui, sí. Trontollaran, el Emirats tremolen. Potser ja seria el moment de deixar els símbols a banda i jugar de cara a barraca.

Temes:

Qatar Dubai