Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La nostra màfia

Les màfies de l’ocupació controlen un mercat cada vegada més creixent i renoven les seves estratègies constantment. Des d’utilitzar famílies amb nens per demorar els desnonaments fins a convertir els immobles en camps de marihuana

1
Es llegeix en minuts
La nostra màfia

Ferran Nadeu

Les pel·lícules de mafiosos tenen una aura irresistible. Aquestes atmosferes sicilianes trasplantades a Nova York, matances sagnants a l’aroma de lasanya. Però el cert és que no hi ha res glamurós en les màfies, només misèria i l’enriquiment d’uns quants que s’alimenten de la dissort aliena. La família morta al recent incendi a Barcelona va pagar 700 euros per habitar el local. Les màfies de l’ocupació controlen un mercat cada vegada més creixent i renoven les seves estratègies constantment. Des d’utilitzar famílies amb nens per demorar els desnonaments fins a convertir els immobles en camps de marihuana. La família morta no tenia papers, no podia recórrer al mercat legal. Màfies de l’ocupació, de la prostitució, de la migració... Cada espai que la política institucional és incapaç de tractar en benefici dels més vulnerables es converteix en terreny per a les màfies. 

¿Què diuen les enquestes electorals? ¿Com evoluciona la popularitat? La vida als marges no dona vots. Millor callar. Millor esperar. És la nostra deixadesa, la nostra hipocresia, la nostra incapacitat per arribar a acords les que alimenten i cedeixen el poder a les màfies. Són ‘les nostres màfies’. Les que ens fan la feina bruta. 

Temes:

Màfia Pobresa