Apunt

Alexia, un deute històric

1
Es llegeix en minuts
Alexia, un deute històric

FF

Tenia 12 anys quan li van dir que el seu somni s’havia de posposar. El Barça aixecava una Champions a París aquell mateix any, però Alexia no podia continuar jugant per al club de la seva vida. No parlem de fa tant, era el 2006 i l’estructura blaugrana no li podia oferir un equip per a la seva edat. Li van dir que volés, que jugués en altres clubs, que disfrutés i que tornaria. 

Sis anys després, Xavi Llorens, el mateix que va haver de dir-li fins després, li va tornar a donar la benvinguda. Ja en tenia 18 i tot i que la secció estava lluny de ser el que és avui, la va convèncer. Fins i tot, en el que llavors només podia ser un acte de fe, li va pronosticar que primer arribarien les lligues i més tard, la Champions. I així va ser. 

Allò va necessitar alguna cosa més que paraules. Va fer falta que el club fes una aposta real per elles, que els donessin recursos, que les cuidessin, que les fessin professionals i que invertissin a millorar l’equip. Primer van arribar a una final per veure-la com a espectadores, la següent la van competir i la van guanyar. «La vas clavar», li va dir Alexia a Xavi Llorens quan es van abraçar a Goteborg. El que no va poder predir va ser que a més es convertiria en la millor jugadora del món.

Canvi de paradigma

Notícies relacionades

Aquesta pilota d’or la reconeix com la millor i situa el Barça com a referència mundial per a totes aquelles nenes que s’imaginen futbolistes. Un reconeixement que salda un deute històric amb els centrecampistes blaugrana. La seva qualitat, al costat de la coralitat de l’equip, malgrat tenir jugadores tan determinants com Hansen –absència inexplicable entre les nominades–, Martens o Hermoso, permet que es pugui fer aquesta justícia que també haguessin merescut Xavi o Iniesta. Un trosset de la pilota de Alexia els correspon, com a part de la mateixa entitat, de la mateixa professió i de la mateixa posició. 

Tot i que, per una vegada, ella s’emporti els focus. Per una vegada, ells queden en un segon pla per a un club que compleix 122 anys d’història però que també evoluciona i es rendeix davant un canvi de paradigma.