Un gènere explotat Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.
La moda de la moda
Veure Lady Gaga, Al Pacino i Adam Driver a ‘La casa Gucci’, vestits de luxe i parlant en anglès amb un accent italià exagerat, em va recordar a l’atmosfera histriònica d’un ‘show’ dels Muppets

Ho hem vist tota la vida: quan els productors de Hollywood troben una idea que els dona diners, l’exploten fins a esgotar-la. Penso en les pel·lícules de catàstrofes, viatges espacials o invasions de marcians, atracaments espectaculars, mafiosos italians i banquers en plena crisi financera... I superherois, sempre superherois. Amb les plataformes digitals, aquesta moda s’ha multiplicat. Ara tot va més de pressa i sovint sabem que la moda ja cansa quan s’estrena un film que sembla una paròdia involuntària del gènere. Sospito que és el que passarà aviat amb un d’aquests fenòmens: els films i sèries sobre el món de l’alta costura i els seus dissenyadors estrella. L’altre dia al cinema vaig veure el tràiler de ‘La casa Gucci’, de Ridley Scott, que s’estrena divendres que ve, i em va fer aquesta imressió. Tot indica que és una història d’herències i venjances familiars en escenaris glamurosos, amb actors de renom, però veure Lady Gaga, Al Pacino i Adam Driver vestits de luxe i parlant en anglès amb un accent italià exagerat, em va recordar a l’atmosfera histriònica d’un ‘show’ dels Muppets.
Potser és injust perquè em baso en el tràiler i no dubto que les intrigues de la casa Gucci tenen interès, però la sensació era de ‘déjà-vu’. Diria que un primer senyal va ser el ‘biopic’ sobre Yves Saint Laurent, després va venir ‘El hilo invisible’, l’esplèndida pel·lícula de Paul Thomas Anderson, en què Daniel Day-Lewis interpretava un dissenyador fictici, però amb punts de contacte amb Balenciaga. ‘El asesinato de Gianni Versace’ recollia la vida i l’estètica exagerada del modista fins que el van matar, i amb Penélope Cruz fent una Donatella temible. ‘Halston’, la sèrie de Netflix sobre el dissenyador que es va vendre al ‘prêt-à-porter’, treia partit de la versatilitat d’Ewan McGregor. A més a més, hi ha documentals força recents sobre Ralph Lauren, Alexander McQueen i Vivienne Westwood. Ara ‘La casa Gucci’ s’afegeix a la llista, alhora que explota una altra d’aquestes modes recurrents: la fascinació morbosa per la vida miserable dels milionaris i els seus conflictes familiars. Un món molt real però que sovint sembla més fantasiós que els superherois de la Marvel.
Ja ets usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.