Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Les fosses de Zemmour

El possible candidat a les presidencials franceses ha reivindicat el règim de Vichy, assegurant que va salvar els jueus francesos al deportar els jueus estrangers, una cosa rebatuda pels historiadors

1
Es llegeix en minuts
Les fosses de Zemmour

JOEL SAGET / AFP

La primera deportació massiva de jueus a Europa Occidental va ser a París, el 14 de maig de 1941. Com totes les posteriors, va ser executada per la policia francesa sota supervisió alemanya. El règim de Vichy va ser el Govern titella de l’ocupació nazi, còmplice de l’extermini jueu i implacable amb els opositors. 

Vichy és la vergonya de França. Un record incòmode que, durant dècades, es va evitar reconèixer. Ara, Éric Zemmour, el possible candidat a les presidencials franceses, l’home a la dreta de Marine Le Pen, s’ha atrevit a dir l’indicible: ha reivindicat el règim de Vichy, assegurant que va salvar els jueus francesos al deportar els jueus estrangers. Aquesta idea ja la va exposar al seu llibre ‘El suïcidi francès’ (2014) i ja llavors va ser rebatuda pels historiadors. Dels 76.000 deportats, 25.000 eren francesos. Zemmour és jueu, costa assimilar totes les traïcions del seu pensament. Les enquestes apunten que, si es presenta a les eleccions, podria arribar a passar a la segona volta. Ell, com Trump, com tants, diuen estimar la pàtria, però només l’arrosseguen a les fosses dels seus errors, dels seus horrors. Tot s’hi val per escandalitzar, per embolicar-nos en la fetor de l’indicible. 

Temes:

Història Jueus