Apunts Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Eutanàsia, pressupostos i amén

L’Església francesa acorda vendre part del seu patrimoni per reparar i indemnitzar les víctimes dels delictes sexuals perpetrats per clergues. A Espanya no s’investiga i aquí pau i després ‘Sic transit gloria mundi’

1
Es llegeix en minuts
Eutanàsia, pressupostos i amén

EUTANÀSIA. Una dona se suïcida a Saragossa al no aconseguir que es tramités la seva petició d’eutanàsia. Es va tirar per la finestra. Ni la seva metge de capçalera ni el seu centre de salut van tramitar la seva sol·licitud al juliol. L’Emilia, de 83 anys, va decidir posar fi la seva vida llançant-se per la finestra del seu pis al barri de Las Fuentes. La dona patia una luxació de maluc congènit a què, amb els anys, s’havia sumat un greu deteriorament que la tenia esclavitzada al llit. 

L’Emilia era membre de l’associació Dret a Morir Dignament i va decidir formular la seva petició. Per fatxes o per ensurt (que és el mateix), ni cas. La dona va morir indignament.

PRESSUPOSTOS. Els pressupostos d’Aragonès depenen de les assemblees obertes de la CUP. Alícia Romero, portaveu socialista en el Parlament, s’ha ofert a negociar els pressupostos «a canvi de res» com a alternativa a la «inestabilitat que genera la CUP». Jéssica Albiach, d’En Comú Podem, ha reclamat altura de mires i «diàleg i negociació» per tirar endavant uns comptes expansius. Ingenus. Aragonès només té ulls per a la CUP. Més que salvar els pressupostos, pel que sembla s’han de salvar el paner. La conferència episcopal ‘indepe’ no perdona la més mínima ambigüitat. Ni ‘sociates’ ni comuns tenen la puresa de sang requerida. 

Notícies relacionades

ESGLÉSIA I DELICTE SEXUAL. Després d’una setmana de reunions a Lurdes, la Conferència Episcopal francesa acorda vendre part del seu patrimoni per reparar i indemnitzar les víctimes dels delictes sexuals perpetrats per clergues. L’informe Sauvé afirma que, entre 1950 i el 2020, un mínim de 216.000 persones, majoritàriament homes, havien sigut víctimes d’agressions sexuals comesos per capellans, diaques, religiosos i religioses, quan eren nens. La xifra s’eleva a 330.000, si es compta el personal laic com docents en escoles catòliques o monitors de ‘boy scouts’. ¿On era Deu?

A Espanya no s’investiga i aquí pau i després ‘Sic transit gloria mundi’. Amb dos testicles. Com els que s’afanen a tocar. I a sobre, Arnaldo al TC.