Anàlisi

Els amics de ‘Pelopo’

1
Es llegeix en minuts
Els amics de ‘Pelopo’

Miguel Ruiz/FCB

El pas de Ronald Koeman per la banqueta del FC Barcelona ha deixat tan baix el llistó de les expectatives de la parròquia blaugrana que Xavi Hernández n’ha tingut prou d’ anunciar que els jugadors hauran d’acudir més aviat als entrenaments perquè els aficionats ho celebrin com un triomf d’aquests que justifiquen una nit d’aldarulls a Canaletes. Com si, a falta de nous trofeus, les vitrines del club poguessin dedicar-se a exhibir fotos dels jugadors esmorzant junts a la Ciutat Esportiva.

Notícies relacionades

Crida, en qualsevol cas, l’atenció que es posi tant èmfasi a remarcar la voluntat del tècnic de Terrassa de recuperar la cultura de l’esforç i unes certes pautes de conducta quan se suposa que aquests són valors inherents a la pràctica esportiva en un nivell professional (¿instaven Koeman i Setién els futbolistes a no esforçar-se o com va la cosa?). I un creu entendre que tot el bombo que s’està donant a aquest assumpte està en realitat dirigit a dissipar els dubtes que existeixen sobre la capacitat de Xavi per prendre decisions respecte a alguns jugadors amb els quals ha compartit vestuari i que fins fa tres dies es dirigien al seu actual míster com «Pelopo» o «Maqui», que no semblen els apel·latius més adequats per marcar jerarquies.

Una reputació per perdre

És aquest un debat una mica absurd perquè ningú en el seu seny pot concebre que Xavi estigui disposat a arruïnar la gran oportunitat de la seva vida per no ferir els sentiments d’uns futbolistes que, al cap i a la fi, ja ho han guanyat tot i haurien d’aspirar a tancar la seva etapa al Barça amb una mica de grandesa. I a un li sembla que hi ha bastant més grandesa en el que va fer Xavi en la seva última temporada en el club com a jugador (en la qual va acceptar jugar la meitat dels minuts de què solia disfrutar en els seus anys de plenitud i va acabar aixecant com a capità els trofeus de la Lliga, la Copa i la Champions) que a acumular titularitats i acabar novè. Que no es prenguin, doncs, com un afront personal si ‘Pelopo’ els relega. Al contrari: serà una manera de recordar-los que, malgrat tot, encara tenen una reputació per perdre.