Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Lluitar contra la sèpsia

La infecció que va matar la Izabela, embarassada d’un fetus inviable i a qui els metges van retardar l’avortament, va començar molt abans que el seu cos reaccionés davant els patògens

1
Es llegeix en minuts
Lluitar contra la sèpsia

David Zuchowicz / Reuters

La Izabela tenia 30 anys i estava embarassada de 22 setmanes. Es va trobar malament i va ser ingressada a l’hospital de Pszczyna. El fetus era inviable, però els metges van retardar l’avortament per por d’incomplir la llei. Des de l’any passat, en aquesta Polònia que desafia Europa, és il·legal practicar avortaments en el supòsit de malformacions congènites irreversibles. El fetus va morir. La dona també. La Izabela va morir després d’hores de demanar ajuda, de missatges frenètics a la seva mare advertint que alguna cosa anava malament, dels intents de la seva companya d’habitació perquè fos atesa. Una infecció generalitzada va acabar amb ella. Una sèpsia que es va iniciar molt abans que el seu cos reaccionés davant els microorganismes patògens. 

La foscor d’un fanatisme reflex de crueltats pretèrites emergeix en diferents punts del planeta. Pot vestir vestits occidentals o túnica de talibà. Té en comú una visió ultra de la religió i la mutilació dels drets i llibertats de les dones i de tots els col·lectius aliens a la primacia de l’home dominant. Després de la mort de la dona, les protestes se succeeixen a Polònia. La sèpsia s’estén per Europa. No ens oblidem de la Izabela. Tampoc ens equivoquem de lluita.