Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Llum als geriàtrics

Durant la pandèmia, les residències es van convertir en un lloc de terror, incapaces de prestar ajuda als malalts, sense possibilitats de ser atesos pels hospitals. Saber el que va passar aquells dies és una qüestió de justícia

1
Es llegeix en minuts
Llum als geriàtrics

JOAN CORTADELLAS

El Parlament ha decidit donar carpetada a la comissió d’investigació per aclarir les 9.241 morts en geriàtrics arran de la pandèmia del coronavirus. L’opció del PSC, ERC i JxC és la de crear un grup d’experts que investigui i tregui les seves pròpies conclusions dels errors i de tot el que cal canviar. I la decisió no és ni bona ni dolenta, tot depèn del rigor, la independència i el compromís amb la veritat que la guiï. 

Massa sovint, les comissions es converteixen en vehicles de propaganda. Espais gratuïts per exhibir l’eloqüència o la provocació, per captar l’atenció dels mitjans, per aconseguir aquest vídeo que es converteixi en viral. La tragèdia de les residències no es mereix una última burla. Aquelles setmanes de bogeria van posar al sistema sanitari contra les cordes. Un sistema debilitat per les retallades. Les residències es van convertir en un lloc de terror, incapaces de prestar ajuda als malalts, sense possibilitats de ser atesos pels hospitals. Saber què va passar aquells dies és una qüestió de justícia per a les persones que van morir, replantejar el sistema de cures és una necessitat per al futur de tots. Literalment.