Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Taüts amb llacet

Aprofitant l’èxit de ‘El juego del calamar’, una empresa ha lacat els taüts de sempre de color negre i els ha col·locat un llaç de color rosa

1
Es llegeix en minuts
Taüts amb llacet

CAPTURA VIDEO EFE

Fa uns anys, a prop de casa, es feia una fira del sector funerari. Per algun motiu estrany, que desconec, sempre em va interessar. Potser una barreja d’humor negre i de fascinació per com la societat moderna s’adaptava a la pràctica més antiga de totes, l’enterrament dels morts. També hi havia un punt de prevenció. En resum: no hi vaig anar mai, perquè em feia respecte entrar en un pavelló amb tot de taüts exposats, flors, làpides, urnes fetes amb material reciclable o joies elaborades a partir de les cendres dels difunts. Però estava al dia de les novetats. De fet, encara segueixo les innovacions del sector, que ara ofereix retransmissions en directe de les cerimònies i altres delicadeses mortuòries.

A la Funermostra, una fira similar a la Funeralia de què parlo, aquest any han presentat fèretres amb les mateixes característiques dels que fan servir els empleats disfressats d’El joc del calamar. Aprofitant l’èxit de la sèrie, una empresa ha lacat els taüts de sempre de color negre i hi ha col·locat un llaç de color rosa. Com si fossin capses de regals. No sé qui tindrà l’ocurrència de fer-se enterrar així, però segur que ja deuen tenir encàrrecs. El món dels difunts és inescrutable.