Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

No hi ha paper

Podria ser que no hi hagués material per produir tants llibres com ara es publiquen. Potser seria un bon moment per replantejar-se el negoci, per editar amb més elecció i precisió

1
Es llegeix en minuts
No hi ha paper

Parlo amb amics relacionats amb el món de la impressió i tots em confirmen que no hi ha paper. N'hi ha que s’afanyen a comprar-ne perquè tenen por de quedar-se sense estoc i, quan troben remeses a l’abast, les paguen a preu d’or, amb el consegüent encariment del producte acabat. N'hi ha que avisen els clients que la immediatesa ja no és una possibilitat. Em diuen: «Tot surt de la pasta de cel·lulosa, i resulta que no és suficient».

Durant el període dur de la pandèmia, és cert que no es va treballar tant, perquè la impressió va molt lligada a l’estat general de l’economia, però també ho és que va augmentar exponencialment la demanda de cartró per a embalatges, a causa del comerç electrònic. Amb la recuperació, més encàrrecs, però també dèficits de subministrament, motivats tant per problemes estructurals de transport com per l’afany de lucre després d’un període de pèrdues empresarials. Més demanda, menor oferta: inflació dels preus. Encara no ha passat, però podria ser que no hi hagués material per produir tants llibres com ara es publiquen. Potser seria un bon moment per replantejar-se el negoci, per editar amb més tria i precisió. Tenir un llibre a les mans acabarà essent un luxe.

Temes:

Llibres