Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Aïllament català

Que no es noti que formem part d’Espanya. Que sembli que som un Estat independent. Que no ens assimilin amb un grapat de comunitats autònomes

1
Es llegeix en minuts
barcelona/WhatsApp Image 2021-10-02 at 21.24.42.jpg

barcelona/WhatsApp Image 2021-10-02 at 21.24.42.jpg / MANU MITRU

Pere Aragonès no assistirà a la cimera d’empresaris organitzada per les patronals de Catalunya, l’Aragó, el País Valencià i les Balears. La intenció de la trobada és impulsar les relacions empresarials entre uns territoris amb evidents vincles històrics i econòmics. Sí que hi acudeixen i participaran en els debats Javier Lambán, Francina Armengol i Ximo Puig. Catalunya serà l’única comunitat que no estarà representada pel seu president. Ho farà Laura Vilagrà, consellera de Presidència. Consultant l’agenda pública d’Aragonès, una blancor nuclear protagonitza el dia.  

Que no es noti, per Déu, que no es noti que formem part d’Espanya. Que sembli que som un Estat independent. Que no ens assimilin amb un grapat de comunitats autònomes. Nosaltres estem per sobre... És fàcil imaginar la veueta que encoratja el president a no enfilar cap a Saragossa. No ho és tant conjecturar a qui dirigeix el gest. ¿A qui li interessa aquesta mena d’aïllament emocional de Catalunya? Als empresaris i als treballadors és evident que no. A una multitud de professionals que miren al món, tampoc. Dels joves, ja ni en parlem. És important saber a qui mira el president. La seva visió marca el rumb del Govern. 

Temes:

Autonomies