ASSEMBLEA AMB PRÒRROGA

El ‘soci’, un veí massa primmirat

2
Es llegeix en minuts
El ‘soci’, un veí massa primmirat

FC Barcelona

Ja va passar quan parlàvem del poder que tenia Leo Messi al Barça. Aquell que el Tata Martino va patir a les seves pròpies carns quan li va dir «sé que vostè, si vol, faria que demà m’acomiadessin, però, sisplau, no m’ho demostri cada dia». I ja va passar que Messi no va parar de negar-ho, dia rere dia.

Ara està passant amb els milionaris avaladors de Joan Laporta, que neguen tenir poder en les decisions del club, però no deixen d’aparèixer als mitjans de comunicació suggerint derrames per salvar el Barça o demanar aportacions als socis per fitxar, al gener, Erling Haaland.

A mi, la veritat, si fos soci del Barça (ja no dic compromissari escrupolós, assenyat, rigorós, ben informat), m’enutjaria bastant que Eduard Romeu, Jaume Roures i, més recentment, José Elías, amo d’Audax Renovables, diguin el que cal fer, el que està bé i malament, el que passarà.

L’últim a parlar ha sigut Elías, el senyor del cel, l’amo d’helicòpters i Lamborghini, en una entrevista a la SER, a ‘Què t’hi jugues’, que si no han tingut oportunitat d’escoltar (ho dic perquè devia ser d’obligat compliment per als 4.457 compromissaris que han d’acudir a la pròrroga de l’assemblea frustrada), farien bé de buscar-la a Internet i sentir-la, perquè és deliciosa, negant que manen, però dient «els projectes que farem».

Assemblea de veïns

Notícies relacionades

Elías i el seu soci Romeu van avalar Laporta amb gairebé 40 milions d’euros i, si en calen més, els posaran. I Elías no només creu que els que han de manar i prendre les decisions són el seu soci Romeu («un mag de les finances i per això porta les meves»), Ferran Reverter («un paio molt alemany») i Álex Barbany, nou director d’Ingresos del ‘més que un club’, sinó que, amb referència al caos i conya de diumenge passat a l’assemblea, a què només van acudir el 16% dels convocats (és a dir, el 0,4% dels socis que té el Barça), va sentenciar: «No ho dirà cap directiu, però el Barça no es pot gestionar com una comunitat de propietaris, de veïns. El nen s’ha fet gran».

No sé si això sona a futura SAD, no sé si això significa que els rics avaladors tenen poder, però, sens dubte, sona a restar importància i protagonisme al ‘soci’. Això, des d’un helicòpter, sona encara més fort.