ANÀLISI

La cintura de Laporta

1
Es llegeix en minuts
La cintura de Laporta

Jordi Cotrina

Ha plogut molt des de la seva primera assemblea, però Laporta continua sent el mateix. Un dirigent més intuïtiu que racional, que conserva intacta la seva capacitat oratòria i la seva habilitat per camuflar errors davant els quals altres presidents es veurien atrapats. De fet, fins i tot prenent la mateixa solució que algun predecessor, sembla sortir més airós davant el seu públic. 

Aquest diumenge vam tornar a comprovar que té cintura. I també que la improvisació comença a ser el gran eix del seu primer any. Després del lent desenvolupament de l’assemblea, es va arribar tard —o massa aviat segons es miri— a la part calenta. Quedaven molt pocs socis per legitimar una decisió del calibre de l’Espai Barça; i potser massa perquè aquest fet no es posés en evidència.

L’ambient no convidava a pensar en una votació plàcida i Laporta va reaccionar amb la suspensió a mig punt de l’ordre del dia. La seva decisió va provocar l’ovació d’una sala desconcertada i amb ganes d’airejar-se. Tots al futbol. 

Notícies relacionades

Hi va haver un error de càlcul previ. La Junta estava disposada a perdre’s el Barça-València, no va pensar que els assemblearis, no. O potser sí que ho va preveure, però això hauria sigut malintencionat, i no serem malpensats. Tenen ara una setmana de marge per rearmar-se i reorganitzar el seu argumentari. De fet, aquest referèndum que es feia inviable per falta de temps ja no es descarta, i l’aprovació d’una inversió de fins a 1.500 milions d’euros s’ha convertit ara en un permís per negociar. 

Fórmula obsoleta

En qualsevol cas, la conclusió torna a ser la mateixa de cada assemblea. El Barça és un club del segle XXI amb un model de govern en el qual decisions transcendentals es voten a mà alçada, pels supervivents del petit percentatge de socis que hagin acudit a la crida, entre el petit percentatge que són elegits per sorteig. La fórmula és obsoleta, però ja saben, una altra tempesta que passarà. I així fins a la pròxima, perquè fins ara no hi ha hagut una sola directiva que s’hagi proposat canviar-ho.