Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Un volcà de menyspreu

Segons el sector ultramuntà de Junts, qualsevol cosa en relació a Espanya només pot ser notícia si és sinònim de tots els mals del món

1
Es llegeix en minuts
Un volcà de menyspreu

EFE / MIGUEL CALERO

Ara és el volcà. Al sector més ultramuntà de Junts li molesta que acapari tanta atenció de TV-3. Lluís Puig, diputat del Parlament des de Waterloo, i Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de l’expresident Puigdemont i investigat per finançament il·legal, van escriure a Twitter la seva incomoditat pel que consideren una excessiva cobertura de La Palma. «¿És perquè pertany al continent africà?, ¿o per la seva espanyolitat?», es preguntava Puig. «¿No passa res al món que tingui més interès per als catalans? Vergonya informativa», rematava Alay. 

Després de menjar procés amb patates dia, tarda i nit, després d’haver-nos ennuegat de jornades històriques que ja ningú recorda, després de veure magnificat qualsevol xiulet polític dels líders independentistes, resulta sorprenent aquesta mena de gelosia informativa. Però, sens dubte, hi ha una cosa pitjor. Aquests tuits són execrables no per divergents, sinó per la superioritat que destil·len. Pel menyspreu. Qualsevol cosa relativa a Espanya només pot ser notícia si és sinònim de tots els mals del món. L’aversió com a columna vertebradora d’una facció de l’independentisme que no aglutina majories, però sí una minoria tòxica. Que no es torni volcà.