Estratègia de crispació Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Presoner de la hipèrbole

Tant s’esforça Casado per emfatitzar com de malament ho fa tot el Govern central, que les seves exageracions lluny de ser una arma de persuasió acaben semblant un simple alleujament

1
Es llegeix en minuts
Presoner de la hipèrbole

EFE / QUIQUE GARCÍA

Pablo Casado diu que l’economia espanyola està trencada i que la Unió Europea haurà de venir a rescatar-la. Se suposa que la Unió Europea ho haurà de fer immediatament i una mica després el PP, quan guanyi les eleccions, perquè ja és discurs habitual en aquest partit dir que el PSOE, amb la seva política de malbaratament, enfonsa l’economia i el PP, més donat a les retallades, la treu del forat. La part dolenta de Casado és que ha optat per la via de l’exageració. Per ell no existeixen els matisos ni les mitges tintes, així que en un moment d’incertesa, sí, però en un moment en què, per exemple, disminueix l’atur i augmenta l’afiliació a la seguretat social, el líder popular es presta a assegurar sense rubor que estem en fallida.

Notícies relacionades

És cert que l’IPC està pujant i que el deute públic és infladíssim. Això ja ho saben a la Unió Europea, que és la que ha autoritzat els marges en què els països membres es poden moure per fer front a les conseqüències de la pandèmia. Així que no fa falta que el líder del PP vagi a Brussel·les, tocant les trompetes de l’apocalipsi, a dir als líders europeus «¡compte amb Sánchez!» perquè allà coneixen els comptes espanyols millor que nosaltres i, segons sembla, millor que el mateix Casado; i alguns governs europeus, fins i tot conservadors, van adoptar abans que aquí mesures intervencionistes en matèries com l’energia o la vivenda. Peronisme o chavisme, segons li vagi el dia al PP.

El problema és que Casado ha caigut presoner de la hipèrbole. Tant s’esforça per emfatitzar com de malament ho fa tot el Govern central que les seves exageracions lluny de ser una arma de persuasió acaben semblant un simple alleujament. Si no fos, clar, perquè són pura estratègia de crispació: fer soroll i generar la sensació que tot és un desastre que porta Espanya a la ruïna. No només l’econòmica, també la moral amb aquestes cessions a Catalunya i el País Basc, o aquestes lleis com la de l’eutanàsia, que el PP diu que derogarà quan governi. Tanta hipèrbole resta credibilitat. I aquí té Casado el seu taló de Aquil·les.