Evasió fiscal Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Paradís ‘offshore’

Albiro un més enllà on els esperits divaguen ingràvids. Vaja, que no graven

1
Es llegeix en minuts
Paradís ‘offshore’

REUTERS / EUROPA PRESS

Al seu llibre ‘Un día cualquiera en Nueva York’, Fran Lebowitz va escriure cap als 80: «Descansi en Pau és una organització per a difunts que, per alguna raó, considera no haver tret prou partit de la mort». Es tracta d’un cercle de persones que amb freqüència comuniquen el seu temor per no sentir-se prou mort. L’autora desmitificava l’espiritisme i les seves macarròniques pompes. De sobte, imagino que, en cent anys, la gent fa sessions d’ocultisme i ouija.

En el més enllà els esperits pugnen per tenir la corresponent dosi de protagonisme al ‘paradís’. Albiro un ambient metafísic ‘offshore’, on els ens divaguen ingràvids. Vaja, que no graven

La sessió d’espiritisme s’estableix a través d’un mèdium panameny de mitjana edat. De sobte, hi ha contacte.

-En són molts... hi ha certa tensió. El gran Guardiola parla amigablement amb Vargas Llosa, tiqui-taca... Rufián entrevista pesadament Joan Carles, que s’ha quedat adormit. Se’n va anar a l’altre món lliure de tot càrrec per una fiscalia adepta.

-¿Què més hi pots veure?

-Mmm... El cupaire David Fernández fa campanya perquè el paradís sigui laic i Puigdemont recompta espiritualment els vots de les eleccions del 2021. Qüestió a part, l’agilíssim Llongueras els dona un altre aire a Guifré el Pilós i a Tatxo Benet. Corinna pren mesures amb un peu de rei. 

Li pregunten de nou al mèdium, què més hi pot veure.

-Hi veig Julio Iglesias vacunant espectralment Bosé, i Joan Carles continua dormint. El rei de Jordània, Tony Blair i el sicalíptic Strauss-Kahn tenen un atac de riure recordant els països europeus considerats paradisos fiscals per la Comissió de Delictes Financers: Bèlgica, Xipre, Hongria, Irlanda, Luxemburg, Holanda i Malta. La merda a casa. Es pixen de riure.

Notícies relacionades

-¿Què més hi veu, vostè?

-Tema diferent, Gaudí li diu a Colau que menys tramvies, caputxeta. També veig Sardà, que continua escrivint atzagaiades, com sempre. La cosa no té solució.