Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Trastocats

La informació es trufa de ‘fake news’. Les xarxes, d’odi. L’oci, de violència. Llancem visques a la llibertat, i es colen els múltiples negacionismes. La credibilitat cotitza a la baixa

1
Es llegeix en minuts
Botellón en la playa del Bogatell.

Botellón en la playa del Bogatell. / JORDI OTIX

40.000 joves de ‘botellon’ a Barcelona. Una multitud sense més ànim que la diversió. Convocada per les xarxes socials. Sense consignes ni colors. Les forces de l’ordre, clarament desbordades i, al final de la festa, ganivetades i destrosses. Comeses per una ínfima minoria, sí, però que perverteix la nit. Tot té alguna cosa de bogeria. La impulsivitat que mou a la convocatòria, també la que desperta la violència. 

Hi ha més ‘botellons’. El consum massiu, irreflexiu i impulsiu s’estén a tots els àmbits. Tant fa si parlem de política, d’informació, d’opinió o de sabatilles de moda. Consumim els mateixos objectes o els mateixos temes de forma generalitzada, urgent i volàtil. Ara ens va la vida en A. Demà, en B. Consumim sense límits de cap tipus. ¿Què era allò del respecte a l’altre? La informació es trufa de ‘fake news’. Les xarxes, d’odi. L’oci, de violència. Llancem visques a la llibertat, i es colen els múltiples negacionismes. La credibilitat cotitza a la baixa. A cada cantonada, un guru amb flascons de creences a mida, d’efecte ràpid i indolor. I, quan parem, ¿què en queda, de tot això? Massa fatiga. Massa ansietat. Una cosa semblant a la infelicitat. Estem trastocats. 

Temes:

Botellon