Bloqueig judicial

Si Lesmes vol

Que el president del CGPJ no ens expliqui la comèdia que no dimiteix per responsabilitat. La seva permanència en el càrrec beneficia els designis del PP

1
Es llegeix en minuts
Si Lesmes vol

EUROPA PRESS / ALEJANDRO MARTÍNEZ VÉLEZ

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha dit, en privat, a tots els que han volgut escoltar-lo, que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) deixarà en dubte la sentència del Tribunal Suprem. Ho ha explicat i reiterat en els diversos i copiosos dinars que ha mantingut l’últim any. Fa mesos que no només Lesmes, també Manuel Marchena, el magistrat ponent de la sentència del Suprem contra els presos del procés, es posa la bena abans de la ferida davant variats comensals, molts d’ells periodistes.

Tots dos mantenen la convicció profunda que el TEDH tombarà la sentència i no dubten a traslladar aquesta conjectura davant qualsevol disposat a escoltar la revelació. Excusatio non petita, accusatio manifesta. El vot discrepant de dos magistrats del TC dona totes les pistes. Per això és sorprenent que Lesmes llanci una pulla al president Sánchez en l’obertura de l’any judicial i lamenti –per a vergonya de propis i estranys– que per tercer any consecutiu hagi de fer el seu discurs amb el mandat caducat i contravenint el que clarament especifica la Constitució quan seria tan simple com presentar fent cara llarga la seva dimissió. Per dos motius, per deixar d’exercir sense mandat legal. I per provocar una vacant que forcés la seva substitució. O inclús, per evidenciar el potinejo partidista. I que no ens expliqui la comèdia que no dimiteix per responsabilitat.

Notícies relacionades

En canvi, la seva permanència en el càrrec beneficia els designis del PP, que veu així com aconsegueix mantenir una fèrria majoria conservadora, sovint a la dreta de la dreta. Cada decisió que pren Lesmes en exercici d’un càrrec per al qual ja no té autoritat ni mandat és un reconeixement a la malintencionada actitud del PP per retenir, si Lesmes vol, el control del CGPJ. I, al seu torn, un clot a les regles que exigeixen mandat limitat en el temps. 

Queda per saber quin és el motiu que impedeix a Sánchez agafar el toro per les banyes per aconseguir el relleu constitucional. Tan senzill com canviar la llei en ús de la seva majoria d’investidura.