Tendències televisives Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Informatius d’estiu

L’alliberament de la política de declaracions deixa espai per temes de caire més social i cultural i demostren que no ens calen les absurditats de les antigues serps d’estiu.

1
Es llegeix en minuts
Els presentadors dels Telenotícies de TV-3, al plató dels informatius de la cadena. 

Els presentadors dels Telenotícies de TV-3, al plató dels informatius de la cadena.  / TVC

Després d’uns dies de desconnexió televisiva, he tornat a veure alguns 'Telenotícies' de TV3. Confesso que me’ls he mirat de dalt a baix i amb interès, cosa que durant l’any no sempre he fet. L’excessiu minutatge dedicat al periodisme de declaracions m’havia arribat a fatigar tant que pensava que no hi havia una altra manera d’informar sobre política (en aquest format, vull dir. Afortunadament de formats n’hi ha molts). L’excessiu minutatge dedicat al futbol em feia desconnectar després de veure el mini bloc cultural si hi havia hagut sort, i abans dels reportatges de la contraportada, sovint tan suggeridors! 

La teoria del gas també aplica aquí. El 'Telenotícies' segueix tenint el mateix espai. Podem omplir-lo de gas sense massa dificultats. Però també podem omplir-lo de matèries més sòlides, com la magnífica peça de la conversa de la cineasta catalana Alba Sotorra amb la cineasta afgana Roya Sadat que signava Carolina Rosich. 

Notícies relacionades

L’alliberament de la política de declaracions que només ressorgeix a Prada i en algun entrevista de ràdio de les malanomenades “d’estiu” deixa espai per temes de caire més social i cultural i demostren que no ens calen les absurditats de les antigues serps d’estiu.

Si veiéssim més sovint peces com aquestes (busquin-les si no les han vist) potser no faríem servir tant a la lleugera expressions com la de “Catalunya profunda” perquè s’entendria que Catalunya som tots, els de mar i els de muntanya, els de camp i els de ciutat: “Les centrals hidroelèctriques, responsables dels elevats preus de la llum”, “Per què serveix tenir una piscina en una presó?”, “Pagesos de Santa Susanna temen que el nou POUM els deixi sense feina”, “Los Tarantos aposta pel flamenc local i de qualitat per sortir de la crisi”, “Multen un ramader del Ripollès amb 5.800 euros per la mort de 25 gripaus” o “Empreses d'èxit km 0 al Camp de Tarragona: FreshlyCosmetics”. Els periodistes hi són i les notícies també. La decisió sobre els continguts és només de l’editor.