Els Jocs des del sofà

La Kobe Bryant Cup ¡ja!

2
Es llegeix en minuts
Luka Doncic, decepcionado bajo el aro

Luka Doncic, decepcionado bajo el aro / BRIAN SNYDER (REUTERS)

Feia temps que no m’ho passava tan bé. I no per la pallissa que l’equip dels EUA li va clavar a Austràlia en la primera semifinal del torneig de bàsquet de Tòquio-2020 o per l’apassionant França-Eslovènia, que va acabar amb el mai vist: primera derrota amb la seva selecció de Luka Doncic després de 17 victòries consecutives, enorme triple doble (inútil) de l’estrella de l’NBA (16 punts, 18 assistències i 10 rebots) i tap estratosfèric d’un altre guillat, Nico Batum, a l’habilidós Klemen Prepelic.

Però la meva diversió va consistir a veure aquests dos partits connectat a Nova York, acompanyat per un dels meus amics de l’ànima, el periodista porto-riqueny Clemson Smith Muñiz, la veu (espanyola) de la Knicks durant 20 anys, la veu de les Grans Lligues a Network i la veu dels Jets, de futbol nord-americà. Els diré una cosa: Clemson és tan divertit com Iban Llanos, que ahir, amb ‘Piti’ Hurtado, van protagonitzar una retransmissió rodona, tremenda, divertidíssima i molt completa a Eurosport.

Luka, nom de moda

Res a veure, ja saben, de les apassionades (poc apassionants) retransmissions de TVE, on hi ha analistes, fins i tot exesportistes, que semblen ‘cheerleaders’, amb els «¡quins nervis!» «¡m’agafarà alguna cosa!» «¡ooooh, quina pena!» «¡que marquin tot i que sigui de rebot!». ‘Piti’ ens va explicar, ja veuen, que l’explosió de Luka Doncic a Espanya, en la seva època madridista (2015), va ser tan bèstia que, a partir del seu joc, van batejar amb el nom de Luka 2.547 nadons.

Clemson defensa que els EUA no poden perdre la final i que, sí, és veritat, que els francesos van derrotar els ianquis, que no són els de Smith Muñiz, per 83-76 el primer dia però que això sempre ho fan els NBA i, després, es posen les piles». Tothom pensa com Clemson, però ¡compte! perquè els ‘USA boys’ ja no es passegen com abans.

I va ser llavors quan li vaig proposar a Clemson, un cop Doncic marxava desconsolat cap al vestidor, que l’NBA hauria de crear la Kobe Bryant Cup, una mena de Ryder Cup del bàsquet: els nord-americans contra la ‘resta del món’ que juga a l’NBA. Veuríem qui guanyaria. ¡Atenció! a aquest duel.

Duel d’estrelles

I comencem a jugar amb noms. El 10 NBA podria ser: Kevin Durant (Brooklyn Nets), Stephen Curry (Golden State Warrior), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Devin Booker (Phoenix Suns), Jayson Tatum (Boston Celtics), Zion Williamson (New Orleans Pelicans), Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers), Lebron James i Anthony Davis (Los Angeles Lakers) i Bam Debayo (Miami Heat).

Notícies relacionades

¿I la resta del món?: Ricky Rubio (espanyol dels Cleveland Cavaliers), Bogdan Bogdanovic (serbi d’Atlanta Hawks), Domantas Sabonis (lituà d’Indiana Pacers), Clin Capela (suís d’Atlanta Hawks), Rudy Gobert (francès de Utah Jazz), Pascal Siakam (camerunès de Toronto Raptors), Joeal Embiid (camerunès de Philadephia 76ers), Nicola Jokic (serbi de Denver Nuggets), Luka Doncic (eslovè de Dallas Mavericks) i Gianni Antetokounmpo (grec del campió Milwaukee Bucks).

Ara que les audiències olímpiques de la NBC són una ruïna i ningú s’ha apuntat al nou canal esportiu de pagament Peacock, aquesta Kobe Bryant Cup podria ser la bomba.