Pros i contres

Desarmats davant Vox

Costa entendre que la justícia no vegi un delicte d’odi en un cartell que no només menteix descaradament, sinó que criminalitza menors

1
Es llegeix en minuts
Desarmats davant Vox

BRUNO THEVENIN (MÁS MADRID)

«Un evident problema social i polític», ha assenyalat l’Audiència Provincial de Madrid respecte als menors estrangers no acompanyats. La sentència valida un cartell electoral de Vox en què es comparava la pensió de «la teva àvia» amb la suposada despesa mensual dedicada a aquests joves. Costa entendre que la justícia, aquesta mateixa que condemna rapers per les seves lletres (més o menys menyspreables), no vegi un delicte d’odi en un cartell que no només menteix descaradament, sinó que criminalitza menors. Menors que arrosseguen múltiples abandonaments i pèrdues. Des de les dificultats als seus països d’origen fins als traumàtics viatges migratoris. Des dels somnis trencats fins a la teranyina d’impossibilitats que els atrapa als nostres carrers. Menors sense una família que els empari i presa fàcil de màfies delictives. 

Tot i que les dades sobre delinqüència no fonamenten que hi hagi un problema específic amb aquests menors, és innegable que hi ha un problema en la seva acollida i, encara més, un conflicte polític impulsat per una ultradreta que s’alimenta de l’odi i el temor. La sentència del tribunal evidencia fins a quin punt és difícil combatre-la. Avui estem una mica més desarmats davant les mentides i l’estigma de Vox.

Temes:

Vox