APUNT

Messi i la dieta del Barça

1
Es llegeix en minuts
Messi i la dieta del Barça

Jordi Cotrina

El doctor Tebas no pot ser més clar. Pel bé de la seva salut s’ha de posar a règim, no li queda cap altre remei. Li sobren quilos i els ha de perdre amb urgència. Potser la manera més ràpida d’aprimar-se seria prescindir del ‘bife’ argentí, però és el plat principal i, sense aquest, es quedaria amb la guarnició.

Segur que trobarien aliments substitutius més barats, però alimentarien menys per afrontar un repte molt exigent, ja que l’acompanyament és millorable. Hi haurà qui pensi que l’argentí no és un ‘bife’ sinó més aviat un almívar de llet, que potser ha arribat el moment de no menjar postres. Triïn el símil que vulguin, perquè més enllà de l’àmbit esportiu, sense Messi i el que la seva presència suposa com a reclam per a aficionats i patrocinadors, la recuperació econòmica també sembla inassumible. 

La dieta Tebas és inflexible, arriba com a conseqüència d’anys d’excessos, d’un malbaratament inaudit al mercat, comprant aliments que no es necessitaven i als quals fins i tot els arribava la data de caducitat sense haver-los tret de la nevera. No només s’ha comprat car, a més s’ha fet sense cap coherència. El Barça obre el seu rebost i té productes de tot tipus, però no combinen. Ni tan sols quan els va comprar sabia quin plat volia fer-ne. 

Actuació radical

Notícies relacionades

Ningú va vigilar amb les salses, ni tampoc la quantitat de sal utilitzada. No és responsabilitat de l’actual xef de cuina, però és igual perquè cal posar-se a règim i de manera dràstica. El Barça assumeix que té per davant moments durs. Els primers quilos seran fàcils de perdre, però han d’estalviar-se també certs luxes que fins fa uns mesos semblaven imprescindibles. Quan parlem d’obesitat, l’actuació ha de ser radical.

No és una elecció, sinó una obligació, per la qual cosa ja sabem que el Barça s’aprimarà. Però l’important és que no oblidi, ja que quan torni al seu pes equilibrat, es pot aprendre per al futur. Tornar a agafar quilos és massa fàcil. El cuiner va ser generós, va pensar que ja hi arribaria el següent per fer règim i així està el Barça.

Temes:

Messi