Esdeveniment econòmic

MWC: Més que un congrés

La nova economia ha vingut per quedar-se. I ho tenim tot perquè es quedi a Barcelona. Depèn de nosaltres

1
Es llegeix en minuts
MWC: Més que un congrés

RICARD CUGAT

Per fi, el Mobile World Congress ha tornat. Encara molt lluny de la seva dimensió tradicional, a causa de la pandèmia, Barcelona ha tornat a ser el centre mundial de les noves tecnologies. Una setmana en què la ciutat ha acollit un nombre notable de visitants, que ens han deixat els seus diners en restaurants, hotels i taxis. Així, en els pròxims dies ja coneixerem l’impacte econòmic directe del congrés.

No obstant, aquesta és una fira molt diferent de les tradicionals, per a les quals la despesa directa és la millor fórmula per mesurar la seva contribució a la ciutat. En el cas del Mobile, la seva aportació més gran és l’afavorir la consolidació d’una indústria local de noves tecnologies i, en paral·lel, l’atracció de seus nacionals o europees de les grans multinacionals del sector. I, en aquest sentit, Barcelona disposa de tots els atributs, des de la seva ubicació geogràfica a la seva personalitat i tradició, per resultar imbatible en la pugna per atraure empreses i emprenedors digitals. No obstant, malgrat haver-se desenvolupat una certa indústria local, aquesta es troba molt lluny d’allò al qual podem aspirar. Així, per exemple, pràcticament cap companyia destacada té seu a Barcelona

Notícies relacionades

Amb aquest «tornar a començar» que emergeix després de la pandèmia se’ns obre una nova oportunitat per, aprofitant que allotgem el congrés, consolidar-nos com una de les referències globals del sector. Però no podem tardar gaire, ja que aquest «monopoli» del Mobile anirà perdent manxa en la mesura que el sector va arribant a la seva maduresa i es fan altres congressos similars en diverses parts del món. 

Continuar valorant el Congrés per la despesa directa dels seus participants és una lectura equivocada del sentit de l’esdeveniment. Es fa difícil predir el futur del Mobile i si tants milers de participants acudiran a Barcelona cada any. Però, del que no hi ha cap dubte, és que la nova economia ha vingut per quedar-se. I ho tenim tot perquè es quedi a Barcelona. Depèn de nosaltres.