El discurs de Sánchez

O estan pagats o són rucs

Per a feina bruta en favor del govern espanyol, el dels escassos cridaners d’ahir davant el Liceu

2
Es llegeix en minuts
A1-115451369.jpg

A1-115451369.jpg / RICARD CUGAT (EPC)

Atès que em nego a creure que hi hagi tants idiotes a Catalunya, he de concloure que els iaios que ahir estaven cridant a les portes del Liceu, així com el pobre noi que va treure una estelada dins del teatre grallant no sé què de «no hi ha terme mitjà», estaven pagats per Pedro Sánchez. Si no, no s’entén. Els governs, és sabut, disposen de fons de rèptils per remunerar qui els fa la feina bruta, d’això el PSOE en sap molt. I per a feina bruta en favor del Govern espanyol, el dels escassos cridaners d’ahir. Només algú que cobra per serveis prestats li posaria amb safata a Sánchez equiparar els llacistes amb la dreta, per la seva oposició als indults, per estar contra el diàleg i la concòrdia i bla-bla-bla. «Així les hi posaven a Pedro Sánchez», dirà aviat la frase feta.

Jo era allà, i en veritat els dic que és impensable que, a Catalunya, abans un poble admirat i alguna cosa en deu quedar, d’això, es puguin trobar unes dotzenes de ximples disposats a tirar-se pedres contra la seva pròpia teulada, com els d’ahir. Estaven pagats, el que jo els digui. Un d’ells fins i tot va simular enfadar-se amb mi perquè li vaig fer una foto, en un clar intent de fer-me creure que els llacistes són gent intolerant. Reees, aquell paio estava representant el seu paper. A més, què coi, les poques vegades que vaig a Barcelona aprofito per fer fotos als espècimens curiosos, la majoria d’ocasions els trobo al zoo, i alguna vegada, com ahir, en llibertat. Si Pedro Sánchez hagués vist aquest paio, l’hauria felicitat, potser fins i tot li hauria pagat un plus, així de bé ho feia.

Notícies relacionades

Anys enrere, se solia acusar el PSOE de portar gent als mítings a canvi d’un bocata de xoriço. Eren altres temps, avui els figurants volen diners en efectiu, almenys jo no vaig veure cap bocata entre els que eren ahir a les portes del Liceu, o potser se l’havien menjat abans. Fins i tot les disfresses eren exagerades, de ser jo independentista intentaria vestir sense que als turistes els fes el riure, que érem a la Rambla i alguns semblaven escultures humanes. En fi, detalls que, sumats, es veu que tenen per objectiu ridiculitzar el llacisme.

Estan pagats. Deu ser això. L’altra opció –el sol fet de pensar-lo provoca tremolors– és que els llacistes van contra ells mateixos perquè sí, per amor a l’art, perquè ho han anat fent tota la vida, perquè són rucs.