Pros i contres

Ens hi va la vida

La mort de l’home de Sants era evitable, repeteixen les entitats socials. Ho era, però han fallat massa mecanismes. Falta una llei antidesnonaments clara i garantista amb la vida

1
Es llegeix en minuts
Ens hi va la vida

Tirar-se al buit quan sents que ho has perdut tot. Tirar-s’hi quan ni tan sols el terra que trepitges et pertany. Dilluns, al barri de Sants, un home es va llançar per la finestra davant la imminència del desnonament. La seva història ens parla de soledat, d’anys d’atur i de desesperació. D’una desesperació absoluta. Insuportable.

Malgrat l’informe de Serveis Socials, que acreditava l’alta vulnerabilitat de l’home i reconeixia que complia els requisits per acollir-se a la moratòria de desnonaments, el jutjat no ho va entendre així i va ordenar l’execució. Era una mort evitable, repeteixen les entitats socials. Ho era, però han fallat massa mecanismes. Falta una llei antidesnonaments clara i garantista amb la vida. I falta una visió de protecció global de les persones. Després de diversos mesos de bloqueig, el PSOE i Podem acosten postures sobre la llei de vivenda. Sembla haver-hi acords sobre desnonaments i vivenda pública, i que s’està desencallant el control dels preus de lloguer. S’ha de superar la visió purament mercantilista. Estem parlant d’un dret bàsic, i ens hi va la vida. Accelerin, senyors i senyores del Govern. Per a alguns, ja no arribarà a temps.