Ficció audiovisual

‘The Great’: un plaer inaudit

Protagonitzada per una d’exquisida Elle Fanning i un certament genial Nicholas Hoult, la sèrie explica la història de Caterina la Gran, emperadriu de Rússia

1
Es llegeix en minuts
‘The Great’: un plaer inaudit

Vivim en món en el qual la forma sembla que sempre guanya al contingut. Veiem com es desenvolupa la batalla, amb fúria i impaciència, i sabem que al final, per molt renyida que sembli, la forma tendeix a sortir vencedora en una guerra en la qual perdem tots. M’agradaria poder responsabilitzar del cinisme de les meves paraules a una preferència personal, un gust primmirat i esnob o dir que exagero, que no n’hi ha per tant. Però és més aviat un realisme gens màgic, una contagiosa practicitat a conjunt amb l’edat que es té, cosa que em fa girar full amb parsimònia i treure’m de sobre la decepció que inevitablement acumulo malgrat el meu bon judici. 

Notícies relacionades

Però encara perduts entre la boira del mediocre, que sembla que s’estén sense control pels territoris de l’entreteniment, podem trobar inesperats esclats de genialitat que la dispersen de cop, evitant l’adormiment dels sentits, l’esvaïment del “jo” crític i, de vegades, sí, criticaire. Petites joies que ens recorden què buscàvem al moment d’encendre el televisor, quan vam voler apaivagar l’eixordador silenci de la pròpia existència. I poques coses han esclatat amb tanta gràcia en l’era moderna de la ficció com The Great, sèrie de televisió de Hulu sobre Caterina la Gran, emperadriu de Rússia. 

Protagonitzada per una exquisida Elle Fanning i un certament genial Nicholas Hoult, ‘The Great’ explica la història d’una joveníssima Caterina que, nouvinguda a la cort russa, s’ha d’enfrontar a la realitat de la seva situació i desfer-se dels ideals romàntics que la van portar a acceptar la mà del complet desconegut que hauria de ser el seu marit. Caterina, enamorada de Rússia, aprèn a lidiar amb nobles i cortesans i el desequilibrat del seu marit convertint-se en el personatge complicat, divertit, sorprenent i decidit. Comèdia, drama històric, romanç, sàtira. El guió juga amb les expectatives narratives de l’espectador barrejant estils, textures i modismes, de manera que resulta impossible definir aquesta sèrie. Així, l’únic que es pot dir de ‘The Great’ és que és, simple i planerament, genial.

Temes:

Sèries