La llibertat ha mort

L’última fita del PP i dels seus mitjans ha sigut apropiar-se primer i després buidar de contingut la paraula llibertat, i aconseguir així la cobertura ideològica per als ‘botellons’ d’aquest cap de setmana

1
Es llegeix en minuts

Les canyes que van donar la victòria a Ayuso es van transformar una setmana després en un ‘botellon’ massiu a mig Espanya, confirmant que les eleccions de Madrid les votaven els madrilenys però les patien totes les espanyols. Sens dubte, el gran mèrit d’Ayuso no és haver arrasat en unes vulgars eleccions regionals sinó ser la primera política capaç d’apropiar-se, primer, i destruir després aquest concepte que anomenàvem ‘llibertat’. No sabem encara de qui va ser la genial idea de xiuxiuejar-li a l’oïda que tuitegés la paraula màgica aquell 15 de març, però sí que sabem molt bé les conseqüències que ha provocat: amb una sola paraula va ocultar la seva paupèrrima gestió de la pandèmia, amb un 30% més de morts que en la resta de l’Estat, amb una sola paraula els seus mitjans afins van muntar l’últim aquelarre contra l’anticrist Pablo Iglesias i amb una sola paraula van conquerir més d’1.600.000 vots.

Notícies relacionades

Una vegada aconseguit l’objectiu, la paraula, ja lliure en la seva llibertat, campa al seu aire pels cervells cansats de milions de ciutadans, que van decidir aplicar-la per força aquest cap de setmana en tota la seva accepció ayusista: una canya darrere l’altra, i alguns fins i tot sense mascareta. Espantats pel monstre que han creat, l’alcalde de Madrid va sortir aquest diumenge a fer-se l’orni: «La llibertat no és un ‘botellon’». Però no pateixin perquè el partit i el sistema mediàtic que va aconseguir el miracle de fer creure que M. Rajoy no era qui era, eludirà sense problemes qualsevol responsabilitat en la propagació de la pandèmia. El que és indubtable que ha aconseguit el PP és buidar de contingut la paraula ‘llibertat’, confonent-la amb una ronda de cerveses. L’esquerra va perdre l’oportunitat d’explicar que llibertat és també salvar vides i en canvi el PP ha explicat molt bé que la llibertat és obrir els restaurants. I com que alguns es creuen de veritat que la democràcia dirimeix qui té la raó i que els vots han validat les idees del PP com si fossin la veritat, ja només queda un repte filològic: morta la paraula llibertat, ¿com l’anomenarem a partir d’ara?

ENTRADETA