L’enrevessada investidura

Negociar el negoci

Puigdemont sap que Aragonès empenyoraria el seu Audi Q5 per ser president i que pot marcar els temps i les condicions que li vingui de gust

1
Es llegeix en minuts

És evident que Puigdemont està intractable i no sap que està despullat, però Aragonès fa l’efecte de no haver-se comprat mai un cotxe de segona mà. D’altra manera, no s’entén com ERC està negociant amb tantes dificultats amb Junts.

Si Junts guanyava, havia de pactar obligatòriament amb ERC. Però si ERC guanyava, podia escollir entre Junts (apostant per la submissió a Waterloo) o pel PSC (aparcant la moto cap a la independència). Però amb els atacs amb animadversió balcànica dirigits al PSC durant la campanya electoral, ERC va descartar la segona opció i es va quedar en mans de Junts. Com a més ‘Puchi’ té la lleugera sospita que Aragonès empenyoraria el seu Audi Q5 per ser president, sap que pot marcar els temps i les condicions que li vingui de gust.

I des d’aleshores, ERC no ha deixat de complicar la seva estratègia. Primer va arribar a un pacte amb la CUP que va presentar com a intocable. Amb això, va donar a Junts un ampli repertori de raons per apujar el preu de l’acord. Les coalicions multipartit a Europa necessiten tant temps per tancar-se precisament per la dificultat de les negociacions a diverses bandes.

El noi dels encàrrecs

Notícies relacionades

Després ERC va renunciar al Consell per la República, del qual és cofundador, però no va trencar amb ell. Proposa la seva redefinició. Puigdemont se sent com el noi dels encàrrecs i la negociació arriba a ser abstracta. Amb això, serà inevitable que ERC estigui d’acord en donar una responsabilitat significativa al dolgut Carles Puigdemont. El de Waterloo pot utilitzar el seu poder vicari de manera no només autònoma, sinó amb l’ànim de deixar en evidència ERC per botiflers. En altres paraules, amb el Consell per la República, Aragonès accepta l’existència d’un electró lliure que actuï en nom d’ERC i en contra d’ERC.

I finalment, després de dir que no acceptaria tuteles de Waterloo, Aragonès truca a Carles Puigdemont. Al fer-ho, reconeix que l’expresident té un poder que no li donen ni a Junts. En realitat continua manant la parella que, amb el seu joc de gallina, ens va portar a la DUI.