Lectura

Que comenci Sant Jordi

Ara és el moment ideal per anar començant a pensar quin llibre voldrem compartir, des d’ara mateix i per sempre, amb aquella persona especial

1
Es llegeix en minuts
rpaniagua53169010 23 04 2018 jornada de sant jordi en la que miles de barcelon200420222704

rpaniagua53169010 23 04 2018 jornada de sant jordi en la que miles de barcelon200420222704 / EUROPA PRESS

De vegades passa que entra un client a la llibreria, es pren el seu temps per escollir un llibre i en el moment de pagar-lo ens demana que li donem el sobre de regal a part, que ja l’embolicarà ell, que se’l vol llegir abans de donar-lo a qui toqui. Això és just el que va passar fa uns dies, amb el comentari afegit aquest any per primera vegada que era el regal de Sant Jordi.

Hi ha maneres i maneres de fer regals. De quan treballava en una botiga de roba, recordo la histèria de la vigília de Nadal, quan alguns entraven, et demanaven per una talla concreta de camisa i quan els deies que s’havien acabat et responien: «Doncs m’emportaré aquests mitjons. Embolica’ls de regal». La compra feta en mig minut i adeu.

Amb els llibres, la cosa sol ser més pensada, sempre que es vulgui alguna cosa més que el totxo que acabes de veure anunciat al ‘TN’, probablement escrit per l’home del temps del mateix informatiu o pitjor. La gent sol venir buscant o bé alguna cosa que ja ha llegit, ha disfrutat i que vol compartir amb algú, o bé com el client que comentava abans, un títol que pensa que els agradarà a tots dos –regalador i regalat– i que segurament acabarà donant peu a una conversa o unes quantes posteriors a la seva lectura.

Notícies relacionades

M’agrada pensar que aquestes converses posteriors són part també del regal per si mateix, i que regalar d’aquesta manera és regalar-se també a dues bandes el fet de tenir un raconet més del cervell compartit amb aquesta persona.

Aquesta manera de regalar exigeix més temps, és clar, que la de quedar-se amb els primers mitjons que vegis. I ara, quatre setmanes abans de Sant Jordi, seria el moment ideal per anar començant a pensar quin llibre voldrem compartir, des d’ara mateix i per sempre, amb aquella persona especial. Penseu que les llibreries estan obertes, que moltíssims llibres que no hem llegit ja són allà i que és ara quan encara queden dies de poca congestió, d’aforaments encara practicables i de tardes i matins tranquils de passejar, remirar i preguntar per acabar fent una compra ben pensada.