Pros i contres

L’apartheid de les vacunes

1
Es llegeix en minuts
L’apartheid de les vacunes

El 47% de la població d’Israel ja ha sigut vacunada. A Tel Aviv, grups de joves ballen, riuen i mengen a les terrasses del carrer. Segurament, les rialles són més intenses que abans. L’alegria, més desbordada. ¿I alguna cosa més? Sí, la perversió del règim d’Israel. Més llenya al foc de l’opressió. 

Notícies relacionades

Si l’elaboració de vacunes en un temps rècord és un immens èxit col·lectiu, la seva distribució despulla la injustícia de la geopolítica. El cas d’Israel és tan transparent com punyent. Els palestins dels territoris ocupats han sigut exclosos del pla de vacunació. El Govern afirma que no és responsable de la seva salut. El mateix Govern que els obliga a viure amuntegats, que els considera ciutadans de segona, que els condemna a la misèria, que contamina la seva aigua, els pren la terra i atemoreix la seva població.

No són responsables de la seva salut, només dels interrogatoris arbitraris, de les tortures i les seves vides condemnades. Les úniques veus d’Israel que clamen contra la injustícia són les organitzacions pels drets humans. Als carrers de Tel Aviv, la vida torna. I el món calla. Cadascú pensant quan li tocarà el torn.